61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak tüm dünyaya etkisi altına alan şu an itibariyle ölü sayısının 7 bin 160 olduğu Koronavirüse karşı, Türkiye’de de bir dizi tedbirler alındı. 
Dünya genelinde toplamda 182 bin 560 vakanını olduğu belirtilirken Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığının son açıkladığı verilere göre vaka sayısı 47 kişi… 
Ancak Trabzon’da bugüne kadar toplamda 30’ün üzerinde vakaya test yapıldığı belirtilirken hepsinin sonuçları da negatif çıktı. Dün Trabzon’da bir hastaneye başvuran ve 5 gün önce Fransa’dan geldiği belirtilen 65 yaşındaki gurbetçi bir kadın ise ‘Yüksek Şüpheyle’ karantina altına alındığı belirtildi. 
Kadının hastaneye yüksek ateş şüphesi ile geldiği belirtilirken yapılan ilk testlerde ise sonuçların negatif çıktığı kaydedildi. Ancak kadının hem yaşının yüksek olması, hem de yurt dışından ülkeye giriş yapması nedeniyle ikinci bir test için alınan numunelerin Samsun’a gönderildiği belirtildi. 
Kadının Trabzon’da bir hastanede ‘Yüksek şüpheyle’ karantina altına alındığı kaydedilirken test sonuçlarının beklendiği ifade ediliyor.