Trabzon’da inşa edilen Atasu Barajı ile Trabzon’un 2045 yılına kadar içmesuyu sorunu ortadan kalkacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Özellikle Trabzon şehir merkezi ve Yomra ilçe merkezi ile güzergâh üzerindeki yerleşim yerlerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 92 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı ile modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

Trabzon’u Taşkınlardan Koruyoruz…

Karadeniz Bölgesi taşkınlar bakımından büyük risk içeren bir bölge. Taşkınlar tabii afetler içerisinde en tehlikelilerden birisi. Biz de vatandaşlarımız taşkın tehlikelerine karşı korumak için üst havzalarda teraslama alt havzalarda ise dere ıslah çalışmaları yürüttüklerinin altını çizen Genel Müdür Aydın, ’Karadeniz’de taşkınlara artık köklü bir çözüm getiriyoruz. Bütün havzayı masaya yatırarak, önce yukarı havzadan başlayıp, dereye kadar olan kısmı bir bütün halinde ele alıyoruz.   Trabzon ve ilçelerinde son 16 yılda tamamladığımız 98 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve topraklarımızı korumaya devam ettik. Bu tesisler ile Trabzon şehir merkezi, 194 adet yerleşim yeri ile 9.700 dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca inşaatı devam eden 25 adet taşkın koruma tesisi bulunmaktadır.


Solaklı Vadisi Yeni Yüzüne Kavuştu…

Solaklı Vadisi'nde örnek bir projeyi hayata geçirildi. ‘’Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi” adında 20 km’lik bir güzergahta çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Of–Çaykara arasında yaptığımız bu proje ile Vadi muhteşem bir hale getirildi. ‘dedi. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.