61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelişmiş onkolojik görüntüleme yöntemi olan PET-CT yenilenmiş hali ile devreye girdi.

Cihazın alındığı birimin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi ve hastane doktorları katıldı.

KANSER HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ HİZMET
Burada açıklamalarda bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi, “Ülkemiz teknolojik imkanları sağlamış olduğu cihazlarla donatılmış yaklaşık 10 tane personelle beraber yaklaşık 2 uzman arkadaşımız görev yapacak. Kanser taraması, kanser tanısı, kanser evrelemesi ve kanser tedavisi ile sonrasındaki takibi açısından hastanemize, bölgemize önemli hizmetler sağlayacak” dedi.

RANDEVU SÜRELERİ KISALACAK
İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “Randevu sıralarımız 40-50 günlere gelmişken içerideki çekim süreci 30 dakikalara kadar sürerken şimdi ise 15-20 dakikalara kadar maruziyetini düşürmüş oluyoruz. 3 ile 7 güne kadar da randevu süresini azaltıyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Bizimle birlikte Fakülte’de de mevcut. İlimize ve bölgemize büyük bir katkı sağlıyor” diye konuştu.

BÖLGEDEKİ AÇIĞI KAPATACAK
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Bu ünite onkoloji hastalarının çok ihtiyacı olan bir ünite. Bu anlamda bölgemizdeki bu açığı kapatacak gerçekten. Sağlık dalında rahatalatacak bir pozisyona sokacaktır” ifadelerini kullandı. 

TRABZON’DA HER TÜRLÜ TEDAVİ YAPILIYOR

Açılışta konuşan Milletvekili Günnar ise "Türkiye 2002 yılından itibaren Sağlık alanında çok büyük başarılara imza atıyor. Sağlıkta dönüşümle Dünya’ya parmak ısırtacak noktaya geldik. Avrupa'dan hastalarımız “Türkiye'de tedavi olmak istiyoruz” diye bizi arıyor, ambulans uçaklarla Türkiye’de tedavi olmak için bizden ricacı oluyor ve anında Sağlık Bakanlığımız devreye girerek gerekeni yapıyor. Bu durum Türkiye’nin sağlık alanında Avrupa ve Dünyadaki diğer gelişmiş ülkelere oranla çok daha iyi düzeyde olduğumuzu göstermektedir. Burada en büyük pay Doktorundan Hemşiresine, Temizlik Personelinden Güvenlik Görevlisine kadar tüm fedakar Sağlık çalışanlarımızındır. Cenab-ı Allah eksikliğinizi göstermesin.  Bundan  10-15 yıl öncesine kadar tedavi olmak için Ankara veya İstanbul'a giden ve çok büyük  meşakkatlere maruz kalan hastalarımız artık memleketlerinde tedavi olabiliyor. Karadeniz Bölgesinin Sağlık hizmetleri bakımından merkezi konumunda yer alan Trabzon şehrimiz, mevcut sağlık tesislerinin yanısıra ihalesi tamamlanan kısa bir süre sonra inşaatı başlayacak olan 900 yataklı Şehir Hastanesinin de tamamlanmasıyla birlikte sadece Karadeniz bölgesinin değil Komsu ulkerimizin de hizmet alacağı çok önemli bir şehir haline gelecektir. 
Sağlık alanında yapılan büyük yatırımlar ve modern tesislerimiz sonucunda Ülkemizde Sağlık Hizmetlerinin kalitesinin yükselmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkısı olan bütün çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ünite çok kısa süre içerisinde yaşadığımız pek çok sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. Hem Farabi Hastanesi Tıp Fakültesinde hemde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sunulan PET-CT ünitesinden tüm hastalarımız inşallah şifa bulurlar. Allah hepimize hayırlı ömürler, hayırlı ölümler nasip eylesin duasıyla açılışını yaptığımız Nükleer Tıp Kliniğinin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hastalarımıza Cenab-ı Allah'tan şifa dileyerek hizmeti geçen herkese tekrardan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ERKEN TEŞHİS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Trabzon, bölgemizin en önemli sağlık altyapısına sahip. Bugün inşallah önemli bir birimi hizmete sokuyoruz. Kanserde erken teşhis çok önemli. Bu hizmete kazandırılan cihazla bu noktada zamanın çok önemli olduğu rahatsızlıklarda cihazın ilimizde hizmet vermesi önemli olacak inşallah” diye konuştu.