61SAAT HABER SERVİSİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib’de gerçekleştirdiği Bahar Kalkanı Operasyonu'nda Trabzonlu piyade uzman çavuş Kadir Tuncer şehit düştü.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şehidin ise Trabzonlu piyade uzman çavuş Kadir Tuncer olduğu öğrenildi.

GECE GEÇ SAATLERDE AİLESİNE HABER VERİLDİ

Şehit Uzman Çavuş Kadir Tuncer’in cenazesi Hatay Devlet Hastanesi’ne getirilirken, acı haber Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki ailesine bu gece saatlerinde verildi.

CENAZE NAMAZI 4 MART İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA

Trabzon Valiliği’nden yazılı olarak yapılan açıklamada, ‘’İlimiz Ortahisar ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer, Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından İdlib’de icra edilen Bahar Kalkanı Operasyonu sırasında ağır yaralanmış ve tüm müdahelelere rağmen kurtarılmayarak şehadet mertebesine erişmiştir. Şehidimizin naaşı 4 Mart 2020 Çarşamba Günü ikindi namazı sonrası Meydan İskdenerpaşa Camii’nde kılınacak olan cenaze namazınına rdından Sülüklü Şehitliği’nde ebedi istirahatgâhına evdi olunacaktır. Şehidimize Alllah’tan rahmet, kederli ailesine ve Aziz Milletmize başsağlığı dileriz''

TRABZON EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, ''TRABZON'UN YİĞİT KAHRAMAN EVLADI''

Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''İdlib bölgesinde güvenlik güçlerimize düzenlenen hain saldırı sonucu Uzm. Çvş. Kadir TUNCER şehit düşmüştür. Trabzon’un yiğit evladı kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun'' ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Trabzonspor sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Trabzonlu Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer, İdlib’te şehit düştü. Ruhu şad, mekanı cennet olsun'' dedi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bahar Kalkanı bölgesinde bulunan unsurlarımıza Rejimin açtığı ateş sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 9 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede 82 Rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, vurulmaya devam edilmektedir. Hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız! Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; ateş altına alınan Rejim hedeflerinden 9 tank, 2 obüs, 6 ÇNRA ve 2 askeri aracın imha edildiği, 299 Rejim askerinin de etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir''