Bayraktar,  yaptığı açıklamada, Trabzon'un çok değişik özellikleri bulunduğunu belirterek, ''Trabzon insanında derin bir şehir kültürü var. Burada derin bir tarih bulunuyor. Trabzonlu bunun bilincinde'' diye konuştu.

Trabzon'un turizm bakımından dünyanın en önemli şaheserlerinden biri olan Sümela Manastırı'nı bünyesinde barındırdığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Trabzon, Sümela Manastırı'nın dışında bir çok tarihi ve turistik esere de sahip. Trabzon'un denizi, yaylaları, turizm için son derece önemli. Trabzon, Doğu Karadeniz'in amiral gemisidir. İpek Yolu üzerinde bulunması, havaalanının Türkiye'nin en önemli 10 havaalanından biri olması, birkaç tane limanının olması Trabzon'un önemini arttırıyor. Gümüşhane, Erzincan, Erzurum'a kara yolu bağlantısı, diğer taraftan Rize üzerinden Ovit Tüneli'nin yapılacak olması, Rusya ile ticari ilişkiler açısından Trabzon son derece önemli.''

Trabzon'u daha da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Bayraktar, şunları ifade etti:

''Trabzon'un marka değerini daha fazla nasıl arttırırız, Trabzon'u cazibe merkezi, AB şehri nasıl yaparız, bunların çalışmalarını sürekli yapıyoruz. Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin şehirlerinden hastası olan vatandaşlarımız Trabzon'a geliyor. Bölgeden alışveriş için Trabzon'a geliniyor. Bir gezi, bir tatil olduğu zaman insanlar Trabzon'a geliyor. Bunun daha da gelişmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Trabzon bir üniversite şehridir. Mevcut üniversitenin yanında bir tane de vakıf üniversitesi açıldı. Avrasya Üniversitesi. Yeni bir üniversite de kuruluyor, yine vakıf üniversitesi.''

Bayraktar, Trabzon milletvekili olması nedeniyle Trabzon'a milletvekilliği sorumluluğunu yerine getirmek için özel gayret gösterdiğini de vurgulayarak, ''Yollarını daha iyi nasıl yaparız, limanını nasıl genişletiriz, lojistik merkezini nasıl yaparız, turizm bakımından neler yaparız, bunun gayreti içerisindeyiz. Trabzon'un en önemli argümanlarının başında Trabzonspor gelmektedir. Trabzon'a şimdi dünya ölçeğinde 40 bin kişilik bir stat yapılıyor. Bu Trabzon'a bir zenginlik getirecek. Trabzon'da çok büyük spor tesisleri yapıldı'' diye konuştu.