4 kişi olduğu belirlenen hırsızlar çalıntı araçla yaptıkları soygunu kaza yapınca kasayı bırakıp kayıplara karştı. Hırsızların kasayı çalma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Trabzon'un Ayasofya Mahallesi'nde önceki gece saat 03.30 sıralarında Hayati Yılmaz'a ait merkete çalıntı olduğu belirlenen bir araçla gelen yüzleri maskeli 4 kişi camı taşla girerek içeri girdi.





Yaklaşık 1 dakikada 120 kiloluk kasayı alarak araca yükleyen kişiler daha sonra olay yerinden kaçarken bir müddet sonra Aydınlıkevler mahallesi civarında kaza yaptı. Çaldıkları araçla birlikte kasayı bırakıp kaçan hırsızlar her yerde aranırken olayın olayın görüntüleri marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.



Market sahibi Aydın Yılmaz, soygunun olduğu saatte marketin alarmından cep telefonu sayesinde kendisininin haberdar olduğunu belirterek, "Yüzleri maskeli hırsızlar camı taşla kırarak kasayı alıp kaçmışlar. Cep telefonuma gelen alarm sayesinde soygunu öğrenerek dükkana geldim. Etraf dağılmıştı, kasa yerinde yoktu. Zaten kasayı çalanlar bir müddet sonra kaza yapınca kasayı bırakıp kaçtılar. Kasada bir miktar para ile evrak bulunuyordu. Çalınan kasayı daha sonra aldım. Polis olayın şüphelilerini arıyor" dedi.