DOKA Genel Sekreteri Kaldırım Araklı’nın Turup mevkiinde yapılması planlanan ve içinde marina, özel üniversite, at çiftliği gibi mega projelerin olduğu dev yatırımın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacağını açıkladı.

BAKANLIKTAN GEÇER NOT

Trabzon’un Araklı İlçesi Turup mevkiinde Dubai Armada Grup tarafından yapılması planlanan ve maliyeti yaklaşık 1 milyar doların üzerindeki mega projede artık sona geliniyor. Projede imar planı hazırlıkları titizlikle yürütülürken çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. Proje hakkında bir ön inceleme yaptığı belirtilen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerin Turup’a geçer not verdiği öğrenildi.

DARBE BİLE ENGELLEMEDİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından projeden vazgeçildiği iddialarına cevap veren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “ O günden sonra yatırımcıyla 3 defa görüştüm. Hem DTM ‘de yapılacak yatırımla ilgili hem de Turup’taki dev projeyle ilgili hiçbir tereddütleri yok. Şimdi daha da istekliler. İmar planında son aşamaya gelindi. Proje önümüzdeki günlerde Turizm Bakanlığı’na sunulacak’ dedi.

SONNOKTA 

HÜSEYİN TERZİ