Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde Bağlı Sultanmurat Yaylası’nda yapılan 12 milyonluk cami sosyal medyada tartışma konusu oldu. 
Kışın 8 ay boy kalan sadece 4 ay yerli turistleri ağırlayan Sultan Murat Yaylası’nda yapılan ve tam 12 milyon TL harcanan cami ile ilgili birçok vatandaş ‘İsraf, zaten yılın 4 ayı oraya insan geliyor, 8 ayı boş, milyonlar betona, demire, boyaya, çakıla harcanıyor ama gelin görün, gidin görün, içi boş. Belki yazın Cuma namazlarında dolar. 
Türkiye’de milyonlar camilere harcanırken, merkezde bile birçok mahalle okul okul diye feryat ediyor. Allah’ın ilk emri oku iken, biz okuyup okuyamadığını bilip bilmeden gidip milyonlarca liraları gerekliliği tartışılan bu tür yapıtlara harcıyoruz’ ifadelerini kullandılar. 

DERNEK BAŞKANI SP’Lİ 
Bilindiği üzere Türkiye gündemine oturan İstanbul’daki Çamlıca Camii ile ilgili tartışmaları fitilleyen İsim SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu idi. 
AK Parti iktidarını bu konu nedeniyle yerden yere vurmuştu. 
İşte bu konuyu takiben Of’lu yazar Metin Kondel bir paylaşımında Trabzon’daki 12 mimlyonluk Camiyi yaptırma ve yaşatma derneğinin başında da SP’li bir ismin olduğunu ifade etti ve çok ilginç iddiaları da ardı ardına sıraladı. İŞTE O AÇIKLAMASI:
Trabzon'un Çaykara ilçesinin Sultan Murat Yaylasına bin beş yüz kişilik bir camii yapmışlar. Caminin etrafındaki bütün yaylalardaki ahaliyi toplasanız 300 kişi bulamazsınız. 
Üstelik ol camiye Osmanlı padişahlarından IV. Murat'ın adını vermişler. İran seferi dönüşünde ordusuyla orada namaz kıldığı rivayet ediliyor. Ama bazı kaynaklar yaylanın adının Uzun Hasan'ın Trabzon Rum Imparatorluğundan evli olan oğullarından Sultan Murat'tan geldiğini söylüyor. Temel Bey Çamlıca Camii Şerifinin yapımı konusunda hükümete fırça atıyor ama Sultan Murat Yaylasına yapılan bin beşyüz kişilik caminin yaptırma ve yaşatma derneği başkanının Saadet Partisi eğitim başkanı Muhiddin Yıldırım Bey olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla defansta kademe hatası yapıyorsunuz.

BAŞKA BİR İDDİA DAHA 
Kondel’in bu açıklaması üzerine SP’li bir meclis üyesi adayı Mehmet Paşal ise şu bilgilendirmede bulundu. 
‘O cami-i Muhittin hocanın dayısı yapmaya başlamış İstanbula cami için yardım toplamak için geldiğinde trafik kazası geçirip rahmetli olmuştur. Bu elim olay sonrası Muhittin hoca dayısının vasiyetini yerini getirip caminin tamamlanması için cami-i tamamlamak için kaldığı yerden devam etmiştir.

1500 KİŞİLİK 
Sultan Mtrat Yayla Camii Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerinden Mustafa Liman, IV. Murad’ın 1635 yılında İran seferi dönüşü 40 bin kişilik ordusu ile Cuma namazını kıldığı ilk yere yapılan caminin tamamlandığını belirterek caminin avlusundan sergilenen taşın sefer dönüşü kılınan ilk Cuma namazında kıble taşı olarak kullanıldığı söyledi.
12 milyon TL’ye yapılan camide bin 500 kişinin ibadet edeceğini kaydeden Liman, “Camimizde 500 kişilik konferans salonumuz var. Bin 500 kişilik cemaat aynı anda namaz kılabiliyor. Çocuk emzirme odaları, banyolar ve çay ocağı gibi her şey var. Herkesi Sultan Murat Yaylası’nda yapılan bu külliyeye davet ediyoruz. Burası gerçekten tarih kokan bir yer” dedi.