61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Söğütlü Mahallesi’nde yapılan doğalgaz çalışması hem mahalle sakinlerini hem de 1.300 öğrenciyi isyan ettirdi.

1300'E YAKIN ÖĞRENCİ VAR

Trabzon Üniversitesi içerisinde bulunan Fuat Sezgin Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, bu çalışma nedeniyle yurtlarına yaklaşık 1 aydır sıcak su verilmediğini ifade ederek, “1 ay oldu sıcak su yok. Doğalgaz çalışması yapılıyormuş. Ancak bu çalışma nedense bitmiyor. 1.300’e yakın öğrenci var burada. Bize durumun genel olduğunu söylüyorlar ama bu yakın çevrede sadece bizde yok. Birçok öğrenci bundan dolayı hasta olmuş durumda. Hiç kimse bu konuyla ilgilenmiyor” diyerek tepkilerini gösterdiler.

SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bir yandan CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bir yandan da sosyal  medyada KYK’yı (Kredi Yurtlar Kurumu) etiketleyerek yetkililere ulaşmaya çalışan öğrenciler, bu sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyorlar.

MUHTAR: DOĞALGAZ BAĞLANDIĞINDA ÇÖZÜLECEK

Söğütlü Mahalle Muhtarı Kemal Aydın, konuyla ilgili, “Doğalgaz çalışması yapılıyor. Doğalgaz bağlandığı zaman sorun giderilecek. Tahminen 5-10’ü bulur” ifadelerini kullandı.