TAKA- FATİH YILMAZ
Trabzon’da yaşanan olayda genç kızın başından geçenler kan dondurdu. Arsinli olduğu, annesi ve özürlü bir kardeşiyle oturduğu öğrenilen 16 yaşındaki Z.L.’nin Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı şikayette anlattıkları korkunç bir manzarayı gözler önüne serdi. 16 yaşındaki Z.L., 3 ay boyunca birçok kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. 

3 AY BOYUNCA TECAVÜZE UĞRADI
Anne ve babası ayrı olan Z.L., önceden tanıştığı arkadaşı tarafından 3 ay önce tecavüze uğradığını iddia etti. Tecavüz anını cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldığı söylenen şahısların, ellerindeki video kaydını şantaj için kullandıkları söylendi. Video kaydıyla genç kıza şantaj yaptığı iddia edilen şahısların, 3 ay boyunca genç kızla zorla ilişkiye girdikleri belirtildi. Yaşanan olaya daha fazla dayanamayan Z.L., 11 Eylül Cuma günü Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği şahıslar hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine soruşturma açan emniyet güçleri, genç kızın ifadesinde verdiği isimleri aynı günün akşamı göz altına aldı. 

İLK GÜN 6 GÖZALTI VARDI
İlk gün yaşları 14 ila 28 arası değişen, A.K., M.K, F.K., E.Ö., F.B., ve O.Y. adındaki 6 kişiyi gözaltına alan polisler, H.K. adındaki 1 kişiye ulaşamadı ve hakkında yakalama kararı çıkardı. Ali Özyiğit ve Alperen Taşkın’ın durumdan daha önceden haberdar olup, şüphelilerle konuşmak için buluştuğu, şüphelilerin suçu işlediklerine dair kanaat getirdikleri ve vatandaşlık görevi olarak şüphelilerden F.K.’yı alarak Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim ettiği olayda, gözaltına alınan şahıslar polis sorgularında 2 farklı ismin daha olaya karıştığı iddia etti. Olayın derinleşmesi üzerine Cumhuriyet savcısı, gözaltına alınan şahıslar için toplu olarak işlenen suçlarda delillerin toplanmasında güçlük ve şüpheli sayısının çokluğu nedeniyle ek gözaltı süresi verdi. Ek gözaltı süresinde olaydan haberi olan 9 farklı ismin bilgisine başvuruldu. Bilgisine başvurulan şahıslar video kaydının olduğunu ve arkadaşlarının zaman zaman konu ile ilgili konuştuklarını söyledi. 

KIZIN BABASI İLGİLENMEDİ BİLE
Tecavüze uğrayan ve genç yaşta hayatı kararan 16 yaşındaki Z.L. başından geçen olayları anlatmak için karakoldan babasını aradı. Telefonda babasıyla konuşan Z.L. hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Telefonda kızına hakaretler yağdıran baba, ağza alınmayacak sözler sarf ederek telefonu kapattı ve oralı bile olmadı. Annesinden başka kimsesi olmayan ve özürlü bir kardeşiyle birlikte annesiyle yaşayan Z.L.’nin yaşadığı bu durum ise adeta yürekleri dağladı. Destek alacak kimsesi olmayan Z.L., daha sonra polisler tarafından güvenlik gerekçesiyle Çocuk Bakımevi’ne yerleştirildi. 

GÖZALTILAR İKİNCİ GÜNDE DE DAVAM ETTİ
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten emniyet güçleri, ilk gün firari olan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan H. K.’yı ikinci gün yakalayarak gözaltına aldı. H.K. ile birlikte aynı gün içerisinde olaya karıştığı iddia edilen E.E. ve O.Ç.de gözaltına alındı. E.E ve O.Ç. emniyetteki sorgularında Z.L. ile birlikte olmak istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini itiraf ettiler. Genç kız ise bu ifadeyi doğruladı. 

SAVCILIK İKİNCİ KEZ EK GÖZALTI SÜRESİ VERDİ
12 Eylül Cumartesi gecesi, Cumhuriyet savcılığının vermiş olduğu ek gözaltı süresi dolan şahıslar için ikinci bir ek gözaltı süresi talebinde bulunuldu. Olayın detaylıca incelenmesi, delillerin toplanması, şüphelilerin ve tanıkların dinlenmesi için savcılık tarafından ikinci bir ek gözaltı süresi verildi. Yapılan sorgulamalarda, Z.L. ile kendi isteği doğrultusunda beraber olduğu anlaşılan, gözaltında tutulan şahıslardan O.Y. serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 8 kişinin gözaltı durumu ise devam etti.

2 KİŞİ TUTUKLANDI 7’Sİ SERBEST
Olayla ilgili ifadelerin ve tanık dinlemelerin tamamlanmasının ardından, gözaltından tutulan 8 kişi ve serbest bırakılan O.Y. Pazartesi günü sabah 9.30’da Araklı Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılıkta da ifadeleri alınan  A.K., M.K, F.K., E.Ö., F.B. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken H.K., E.E., O.Ç. O.Y. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen F.K. ve M.K. tutuklanırken, yaşları 18’den küçük olduğu gerekçesiyle A.K., E.Ö., F.B., mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayda küçük yaşta kıza cinsel istismar suçundan tutuklanan şahıslar Trabzon Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise devam edeceği öğrenildi. 

EŞİ AYRILIK KARARI ALDI
Öte yandan olayda adı geçen ve mahkemece tutuklanan A.K., M.K, ve serbest bırakılan F.K., adlı 3 kardeşten en büyüğü olan F.K.’nın evli olduğu, eşinin durumu öğrenmesiyle F.K.’dan ayrılma kararı aldığı ve boşanma davası açacağı öğrenildi.