Trabzon'da yerel bir gazetenin haberine göre; Koronavirüs'ün etkilediği sektörlerin başında gelen turizm en ağır darbeyi Trabzon’da aldı. Trabzon’da oteller satış ve kiralama ilanlarını sürdürüyor. Trabzon’da son bir hafta içinde 17 otelin satış/kiralanması için müşteri aradığı öğrenilirken, istenen ücretlerin otellere göre 325 bin liradan 35 milyon  liraya kadar çıkması dikkat çekiyor.

HER İLÇEDEN OTELLER VAR

Müşteri arayan otellerin yalnızca Ortahisar’da olmadığı Çaykara, Yomra, Akçaabat ve Maçka’da da satış ya da kiralanmaya sunulan otellerin olduğu gözlendi. Trabzon turizmi sahada can çekişirken ve oteller birer birer satılığa çıkarkenTurizm Bakanlığı ajans üzerinden her bölgede turizmi masaya yatırdı.

BAKANLIK RAPOR BEKLİYOR

Turizm Geliştirme Ajansı Trabzon turizmini masaya yatırdı. TURSAB Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, “Şubat ayına kadar bölgelerden alınan raporlar toplanacak. Bakanlık yol haritasını daha sonra belirleyecek.” dedi. Bakanlığın bu çalışmasının geç kaldığı ve Trabzon turizmindeki çöküşe olumlu hiçbir katkı sunmayacağı kaydedildi. Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansının Trabzon’da turizmin önde gelen kurum ve kuruluşları bir araya getirerek kent turizmini masaya yatırdıkları toplantıyı TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı değerlendirdi. Kantarcı, “Raporumuzu sunduk. Çalışmalarla yol haritası belirlenecek.” dedi.

RAPORLAR SUNULDU

Trabzon’daki turizm paydaşları kent turizmi için bir araya geldiği toplantıyı TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı değerlendirdi. Yabancı turist sayısını artırmak, nitelikli hale getirmek, Trabzon’un olumlu algısını güçlendirmek ve turizmin on iki aya yayılması konularının konuşulduğu toplantıyı değerlendiren Kantarcı, “Her ilin, her bölge için fikir alış verişinde bulunuldu. Onunla ilgili Trabzon’da İl Müdürlüğü, DOKAP, TÜRSAB, TTSO, TİSAD ve dernekler katıldı. Yaklaşık 20 kişi katıldı. Tüm Türkiye’de bu toplantılar yapılıyor. Şubat ayına kadar bitirip bölgelerden aldıkları bilgileri Türkiye’nin yurtdışı pazarına yönelme açısından önümüzdeki sezonki planlama ortaya koyulacak. Raporlarımızı sunduk. Turizm için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.