CHP Trabzon İl Başkanlığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde basın toplantısı düzenledi. Trabzon Meydan Parkı’nda gerçekleşen basın toplantısında CHP İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç ve İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Polat konuşma yaparken, toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Önemli mesajlar veren Akaç;” Saygıdeğer Trabzonlular, Basın Emekçileri, Yarınımız, Geleceğimiz Gençler, 98 yıl önce Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan büyük önder Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri CHP il örgütü adına saygı ile selamlıyorum. “Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. yıldönümü. Kutlu olsun” diye ifade etti.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Polat da yaptığı konuşmada; “Gönül isterdi ki bugünü eskiden olduğu gibi coşkuyla, bayram havasında kutlayabilelim. Ama maalesef bugün itibariyle Atatürk’ün gençlik hitabesinde belirttiği gibi cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri hapsedilmiş orduları lağvedilmiş, aydınları muhalifleri hapse atılmıştır, liyakat çökertilmiş, eğitim sistemi bilimsellikten arındırılmıştır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz bu ülkenin gençleri olarak yılmıyoruz, umutsuzluğa katılmıyoruz ve aynı 19 Mayıs’ta Atatürk’ün düşündüğü gibi düşünüyoruz. Hiçbir kurtarıcı beklemiyoruz çünkü bu kurtarıcı bizzat bizler olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Nermin Eyüboğlu Atatürk ve bu ülke için yazmış olduğu şiirlerini okudu ve horon ekibi çeşitli gösterilerle izleyenlere bayram havası yaşattı. Horona sonrasında halk da katılarak büyük bir halka oluşturuldu.