61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı Akyazı mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir konuta ait perde duvarın çökmesi sonucu Karadeniz Sahilyolu trafiğe kapanmıştı. Yol halen daha trafiğe açılmamışken bu kez ikinci bir faciaya davetiye haberi Değirmendere Mahallesi ile Kalkınma Mahallesi arasında kalan KTÜ ana kampüsü Edebiyat Fakültesi kanal inşaatından geldi. 

Forum Alışveriş merkezi karşısında KTÜ’ye ait arazide yeni yapılacak olan Edebiyat Fakültesi binasına açılan kanal inşaatı çalışması esnasında müteahhitin iş makinelerinin oluşturduğu etki sonucu, malzemeyi tutan duvarda çatlaklar oluştu. 

Oluşan çatlaklar nedeniyle duvarın patlayarak yola çökme tehlikesi ortaya çıkınca, 2 adet ekskavatör  olay yerine getirilerek kepçeleri ile duvara destek olup yıkılmaması için önlem alındı. 

Ayrıca karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yola uyarı levhaları koyularak 1 şerit trafiğe kapatıldı. 
Yolda kontrollü geçiş sağlandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal müteahhitin kanal inşaatı çalışması esnasında duvarda çatlak oluşması nedeniyle tedbir alındığını, şu anda bir tehlike olmadığını, çalışmaların durdurulduğunu ifade etti.