Dünya Felsefe Günü nedeniyle Trabzon’da 2. Felsefe Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay, Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi ve “Geçmişten Günümüze Felsefenin İşlevi” konusu ele alındı.
Trabzon felsefe öğretmenleri il zümre başkanlığı tarafından düzenlenen ve Felsefe öğretmeni Kemal Bektaş’ın oturum başkanlığı yaptığı çalıştaya Trabzon’da görev yapan Felsefe Grubu Dersleri öğretmenleri katıldı.
Çalıştay Sorumlusu ve Oturum Başkanı Kemal Bektaş alınan karalar ve sonuç bildirgesini şöyle açıkladı: 

1. 15.11.2018 perşembe günü 09.00-16.00 saatleri arasında ikincisi düzenlenen Trabzon n Felsefe Çalıştayı Felsefe Grubu Dersleri Öğretmenlerinin iletişimini arttırmak açısından değerli olmuştur.
2. Basın sayesinde toplumda felsefe kültürünün doğru yerleşmesine katkı sağlanmıştır.
3. Çalıştaya katılımın yüksek oluşu yıllar boyu sürecek bir “Felsefe Çalıştayı” kültürünün doğmasına basamak oluşturmuştur.
4. Sorgulayıcı düşünmeyi öğretmek için felsefe eğitiminin en az lise 1. Sınıftan başlatılmasının gereği vurgulandı.
5. Ülkemizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinmesinin felsefe eğitimine önem vermekten geçtiği ifade edildi
6. Bilgi toplumu olabilmek için felsefe ve bilimin önderliğine ihtiyaç duyduğu belirtildi.
7. Çalıştayın ülkemizdeki felsefe öğretmenlerine ufuk verdiği ve ilerleyen yıllarda ulusal bir kimlik kazanabileceği tespit edildi.
8. Özgürlük, eşitlik ve adaleti yaşatıp yerleştirmek için bilgiye sevgi ile yaklaşan bireyler yetiştirmenin felsefenin temel görevlerinden olduğu vurgulandı.
9. Lise 2. Sınıflarda felsefe dersinin zorunlu okutulmasının ilk atamada felsefe öğretmenlerine daha fazla kontenjan ayırılması zorunluluğunu ortaya çıkardığı vurgulandı.
10. Lise2.Sınıflarda felsefe dersinin zorunlu olmasının çok olumlu olduğu ancak bu durumun psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine ilgiyi azaltmaması gereği vurgulandı.
11. 2019 yılında Kasım ayının 3. Perşembesi 3. Trabzon Felsefe Grubu Öğretmenleri Çalıştayı’nın yapılmasına karar verildi.
12. “Basın felsefe kültürünü tam aktarmada önemli bir mihenk taşıdır ”yargısı tüm katılımcılarca desteklenmiştir.