61 SAAT HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ilk ÇED yönetmeliğinin yayımlandığı 1993 yılından 2017 yılı sonuna kadar verilen ÇED kararlarını açıkladı. Dünya devi bahis sitesinin 1xbet türkiye girişi.

Yapılacak olan projelerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini araştıran komisyon kurarak projenin çevre üzerinde sakıncalarını araştıran ÇED’in  dört bir yanı  kültür varlıklarıyla çevrili Trabzon’da yaptığı çalışmalar belli oldu. Tarih kenti olan Trabzon’da 24 yıl içerisinde 44 proje "ÇED Olumlu” kararı aldı. En fazla olumlu kararın çıktığı yıl 2007 senesi olurken 1999,2000, 2003 ve 2009 senelerinde ise “ÇED Olumlu” kararı çıkmadığı belirtildi.

Trabzon’da 24 sene içerisinde Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Seçme Eleme Kriterlerine Tabi Projeler hakkında yapılan değerlendirmeler dikkate alınarak, projenin çevre üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerinin, alınacak önlemler sonucu ilgili mevzuat ve bilimsel esaslara göre kabul edilebilir düzeylerde olduğunun belirlenmesi üzerine projenin gerçekleşmesinde çevre açısından sakınca görülmediğini belirten “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen proje sayısının 686 olduğu belirtildi.