61SAAT HABER-Sağlık Bakanlığının tüm Türkiye gelinde uygulamaya koyduğu ‘sağlıkta dönüşüm’ politikası Trabzon’da etkilerini göstermeye başladı. Bu noktada Trabzon il genelinde çeşitli hastanelerde görev yapan 30’a yakın müdür ve müdür yardımcısı merkeze çekilerek Sağlık İl Müdürlüğünde araştırma görevlisi kadrosuyla atandı.

Pasif bir kadro olan araştırma görevlisi kadrosunda ile Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünde görevlendirilen müdür ve müdür yardımcılarının görevlerinin ne olacağı ise ileriki günlerde belli olacak.

Görevlerinden olan müdür ve müdür yardımcılarının makamlarına ise yeni isimlerin atandı. Atanan kişilerin bir çoğunun bu görevlerde tecrübe sahibi olmadığı ifade edilirken, yaşanabilecek olumsuzlar şimdiden tartışılmaya başlandı.

Hastanelerde değişimin izleri de görülmeye başlandı. Görevlerinden olan müdür ve müdür yardımcılarının isimlerinin yazılı olduğu plakaların hemen sökülmesi ise dikkat çekti.




Trabzon Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman, atamaları doğrulayarak, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığının yeni kanun hükmündeki kararnamesi gereği hastanelerdeki idari personelin sözleşmeli olacağı belirtilmişti. Buna istinaden Trabzon’da İl Merkez ve İlçelerde asaleten görev yapan hastane müdür ve yardımcıları merkeze alındı. Bunlar araştırma kadrosuna kaydırıldı. Araştırmacı olarak görev yapacaklar. Fakat merkeze alınan müdürlerin Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü binasında durmaları imkansız. Çünkü müdürlüğümüzde fazladan sandalye yok. Oturup konuşacağız. Bu arkadaşalrımız ile birlikte yeni yol haritası belirleyeceğiz. Muhtemelen görev yaptıkları hastanede araştırmacı kadrosu ile görevlerine devam edecekler. Bağlı bulundukları müdürler için verilen talimatlar neticesinde onları araştıracaklar. İlçelerden de merkeze alınan müdür ve müdür yardımcıları da aynı uygulamaya tabi tutulacak. Bu tüm Türkiye genelini kapsayan bir uygulamadır” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM