61SAAT HABER SERVİSİ : Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gürükçüoğlu gazetecilere verdiği yemekte Uçarsu Köyünde mahsur kalan 300 koyunu bile büyükşehir belediyesi ekiplerinin kurtardığını açıklamıştı. Köy muhtarı Gümrükçüoğlu’nun bu açıklaması üzerine bir açıklama yaptı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bugün Trabzon Gazetecilerine verdiği yemekte karla mücadele konusunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlatırken Uçarsu köyünde 300 koyunu kurtardıklarını açıklamıştı.

Köy Muhtarı Cemal Yılmaz Başkan Gümrükçüoğlu’nun sözleri üzerine ‘Başkanımız kar yağdığının ikinci günü 200 keçimizi kurtardı. Sağolsun, Allah razı olsun fakat hala 400 koyunumuz onlarca çobanımız  yaylalarda mahsur.
Belediyeyi aradık. Yollarımızı açın insanlar aç, hayvarlarımız donacak’ dedik. Aldığımız cevap ise manudar ‘Zincirimiz yok, aracımız bozuk’. Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Bize günah değil mi.

5 gündür ne elektrik var ne yollar açılıyor.

Allah rıza için yazın gazetelerinize de insanlarımızı ve hayvalarımızı kurtaralarım. Yoksa ya açlıktan ölecekler ya da soğuktan donacaklar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Böylesine mağduriyet daha da yaşamamıştık.