Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan törenle 5 ay boyunca belediyede istihdam edilecek 330 kişi iş başı yaptı. Törene Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ve TRABEL Müdürü Metin Öztürk katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin yaptığı konuşmada, temel amaçlarının istihdama katkı sağlamak olduğunu belirterek “Kurumumuz işsizlikle mücadele etmektedir. Toplum yararına çalışmak programları da işsizlikle mücadelede önemli yer tutmaktadır. Bugüne kadar Trabzon Belediyesi ile birlikte 12 proje gerçekleştirdik. Toplam 870 kişi bu projelerden yararlandı. 1 Mart itibari ile 330 kişi iş başı yapacak. Bu projede normalde 180 kişi yer alacaktı ancak, belediye yetkililerimizin bize yaptıkları başvurulardan sonra genel müdürlükle yaptığımız yazışmalar sonrasında bu hali aldı ve 330 kişiye istihdam edildi. Hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Hüseyin Turan ise belediye olarak 2009 yılından itibaren 12 projeye katkı sağladıklarını ifade ederek, “Bugün burada geçici süreyle iş başı yapacak 330 arkadaşımızın işe başlama töreni ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2009 -2012 yılları arasında toplum yararına çalışma programı vesilesiyle belediyemizde yaklaşık 1280 kişiyi istihdam etmiş bulunuyoruz. Bu proje kapsamında, çalışarak süresini tamamlayan kişiler 2 yıl süreyle çalışamıyor. Keşke imkânlarımız olsa da sizleri 5 ay sonra değil de bu kurumdan emekli olarak gönderebilsek. Belediyemiz bünyesinde çalışacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 1 Mart’ta başlatılan ve 5 ay sonra sona erecek olan proje ile birlikte 330 kişi, çevre düzenleme ve Trabzon genelinde su ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi, bakım ve onarımının yapılması çalışmalarında kullanılacak. 2009 yılı Ağustos ayından itibaren 12 adet proje ile belirli aralıklarla Trabzon Belediyesi’nde 1280 kişi istihdam edildi.