Koronavirüs salgını sürecinde risk taşıyabilecek vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçirebilmeleri için KYK yurtlarının kapılarını açan Gençlik ve Spor Bakanlığı, şimdi de sağlık çalışanlarına destek amacıyla gençlik merkezlerinde korumalı maske üretimine başladı. Trabzon’daki 9 gençlik merkezinde de üretime başlandı, Perşembeden itibaren ilk aşamada günde ortalama 500 maske üretilip sağlık merkezlerine verilecek.
Bir yandan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Vefa Sosyal Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan Gençlik Liderleri, şimdi de önemli bir görevde aktif olarak çalışmaya başladı. Bakanlığa bağlı 81 ilde 81 gençlik merkezinde, gençlik liderlerinin öncülüğünde gönüllülerin de katılımıyla 3D yazıcılarda üretilen maskeler, hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının kullanması için il sağlık müdürlüklerine gönderiliyor.
Trabzon’da 9 gençlik merkezinde üretime başlandığını ifade eden Trabzon gençlik ve spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ulus olarak kenetlendiğimiz bu günlerde herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Bakanlığımızın başlattığı proje kapsamında 9 gençlik merkezimizde 3D yazıcı ile koruyucu maske üretimine başladık. Liderlerimiz bu işte aktif görev alıyor. Öte yandan gönüllü gençlerimiz de bu mücadelede ‘biz de varız’ diyerek destek veriyorlar. Üretim başlandı, Perşembe gününden itibaren Valiliğimiz koordinesinde sağlık kuruluşlarına maskelerin dağıtımına başlayacağız. İlk etapta günde 500 üretim yapılacak” dedi.