Trabzon’da ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi için il genelindeki apartman yöneticileri ve kazan sorumluları, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası'nın ortak çalışması ile eğitime tabi tutuldu.

Trabzon’da özellikle kış aylarında görülen hava kirliliğinin önemli ölçüde kalorifer kazanlarının yanlış yakma teknikleriyle yakılmasının yanı sıra yakma saatlerine uyulmaması, kazan ve bacaların bakım ve temizliklerinin doğru ve zamanında yapılmamasından kaynaklandığı göz önüne alınarak, katı yakıtlı kazanları kullanan sorumluları için bir dizi eğitim semineri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 6 pilot ilçede, 18 ilçenin de katılımıyla birlikte 454 kaloriferci eğitime tabi tutuldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından gerçekleştirilen seminerde eğitimler, makine mühendisleri Hasan Yılmaz ve İsmail Özsalih tarafından verildi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Bir an önce doğalgaza geçilmesi konusunda çalışmalar yürütürken, diğer yandan da henüz doğalgaza geçememiş apartman ve sitelerde kullanılan katı yakıtlı kazanların her açıdan doğru kullanılmasını temin ederek, hava kirliliğini önlemeyi amaçlamaktayız” dedi, seminer için destek verenlere teşekkür etti.