Bu yıl içerisinde asfalt, beton yol, bakım ve onarım ile DOKAP Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon genelinde yolların betonlanmasına ve asfaltlanmasına yaklaşık 67 milyon TL harcanması planlanıyor.

180 BİN TON ASFALT ÜRETİLECEK

Büyükşehir, 2015 yılı asfalt sezonunda 180 bin ton asfalt üreterek sermeyi planlıyor. Trabzon genelinde yapılacak asfalt çalışmasının maliyeti yaklaşık 30 milyon TL olacak.

2015 yılı içerisinde ayrıca 6 milyon TL tutarında yol bakım ve onarım çalışması yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, DOKAP Projesi Yeşil Yol ödeneği kapsamında ise yaklaşık 11 milyon TL bütçeli asfalt ve beton yol çalışması gerçekleştirecek.

Bu yıl içerisinde 20 milyon TL harcayarak 110 bin metre küp beton yol yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi bunun için ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Beton yol yapma çalışması ilçelerin nüfus yoğunluğu ve yol ağına göre değerlendirilecek.

HEDEF ULAŞMADIK YER BIRAKMAMAK

DOKAP Projesi kapsamında, Uzungöl-Çayıroba-Yente yolu açma ve asfaltlamasına 4 milyon 750 bin TL, Soğanlı-Sultanmurat yayla yolu beton kanal yapımına 1 milyon 500 bin TL, Tonya-Kalınçam-Erikbeli yolunun beton yol yapılmasına 3 milyon 200 bin TL, Kayabaşı yayla yolunun asfaltlanmasına 1 milyon 360 bin TL harcanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu yıl il genelinde adeta asfalt ve beton yol yapım hamlesinin başlatıldığı yıl olacağının altını çizerek, eşit hizmet anlayışıyla tüm ilçelere ulaşmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

5 yıllık görev sürelerinin sonuna kadar il genelinde ulaşmadık yer bırakmamak hedeflerinde olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, acil ve öncelik arz eden yerlerden başlamak üzere yolların asfalt ve betonunu yaparken, bozuk yoların da bakım ve onarımını sürdüreceklerini söyledi.