61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’de özellikle son dönemde yaşanan döviz artışıyla ilgili Trabzon’da ekonomik sorunlar yaşayan 7 firmanın konkordato yani bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan firmaların anlaştığı duyuruldu.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Resmi gazetede yayılanan ilanlarda 7 firmanın ismi açıklandı.

Trabzon’da hizmet veren ve konkordato ilan eden ve talep eden firmalar ise şekilde sıralandı;

- ATAOĞLU ULUSLARARASI TAŞIMACILIK TURİZM LİMİTED ŞİRKETİ

- AHMET USTA GIDA YEMEK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

- Konkordato talep eden: CNR İNŞAAT MURAT ALEMDAĞ

- KALMUK İNŞAAT NAKLİYAT YAPI MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

- YILDIZLAR A.Ş.

- Konkordato talep eden: ASLAN ELEKTROMEKANİK VE ENERJİ SANAYİ İNŞAAT TAAHHÜT MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

- AY-RA TAŞOCAĞI MADENCİLİK NAKLİYAT HAFRİYAT İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKET

3 HAFTADA 4 FİRMA EKLENDİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısaluoğlu, 3 hafta önce 61saat’e yaptığı açıklamada. 3 firmanın konkordato ilan ettiğini açıklamıştı.

Türkiye’de bir çok şirketin Konkordato ilan ettiği ve Trabzon’da Konkordato ilan edip şirket olup olmadığı sorusuna ise Hacısalihoğlu, “Trabzon’da çok fazla olmadığını söyleyebiliriz. Şuana kadar kayıtlarda gözüken 3 Konkordato ilan edilmiştir. Dolayısıyla çok fazla değil. Bütün arzumuz, daha fazla olmaması burada kalmasıdır. Tabi bu arzu ettiğimiz konu değil. Çünkü Konkordato sadece kendini değil, bağlı olduğun bütün müşterileri de yakından ilgilendirdiği için yayılması fazla olabilir'' dedi.

BİLEREK KONKORDATO İLAN EDİLMEZ

Firmaların bilerek konkordato ilen etmeyeceğini söyleyen Hacısalihoğlu, ''Onun için bu şekilde kalması en büyük arzumuzdur. Bu da firmalarımızın yapacakları başka durum kalmadığı için Konkordato ilan ediyorlar. Yoksa hiç bir firma bile bile seve seve Konkordato ilan etmez. Çaresizliktir bu... Firmalarımız bu çaresizliklerini, mümkün mertebede tabi bankalar kredi kullandıralar, bankalara karşı vecibelerini yerine getiremedikleri için bir süre uzatımı alıyorlar. Bu süre içinde kendilerini kurtarma çalışmaları gayreti de hızlı bir şekilde devam ediyor. Arzumuz bu 3 firmamız bu süreç içinde kendilerini kurtarsınlar, normal şekline dönsünler...” ifadelerini kullandı.