Türkiye'nin değişik illerinde 8 kez tüp bebek tedavisi gören çiftin çocuk özlemi, Özel Karadeniz Hastanesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dünyaya gelen erkek bebekleri Mustafa ile son buldu.
İstanbul, Ankara ve değişik illerde tüp bebek tedavisi gördükleri ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirten Bilgin ailesi, Özel Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.
Tüp bebek tedavisi gören ailelerin umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini belirten anne Songül Birinci, “8. kez olmasaydı biz 9,10,11,12 kez deneyecektik şans oldukça umutumuzu kaybetmeyecektik. İnşallah başka bekleyenlerinde çok fazla uğraşmadan onlarda bebek sahibi olur. Umutlarını kaybetmesinler şansları oldukça devam etsinler. Allah inşallah herkese nasip eder” dedi.
Hekimlerin önerdiği sürece ailerin tip bebek yönteminde umutsuzluğa kapılmamalarını gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları uzmanı Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu ise, “Hastamız 13 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorlar. İstanbul, Ankara ve birçok merkezde daha önce 7 kez tüp bebek denemesi olmuşlar ama 8. kez anlamlı bir günde doğumunu yaptırdık. Aynı durumda olan hastalarımızın doktorları önerdikleri sürece devam etmeleri gerekiyor. Bu konuda eğer hekimleri tarafında önerilmişse herhangi bir umutsuzluğa kapılmadan tedavilerini devam ettirmelerini özellikle istiyorum” şeklinde konuştu.