MHP Ortahisasr İlçe Başkanı Mehmet YIlmaz, 30 Mart yerel seçimler öncesi CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan'a yüklendi.

Nazım Özcan'ın ''Stratejik hata yaptılar" şeklindeki sözlerini eleştiren Yılmaz,  bu sözlerin doğru bir üslup olmadığını vurgulayarak, "Özcan Abanoz fobisine girdi" dedi.

İŞTE MEHMET YILMAZ'IN O AÇIKLAMASI

"CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Nazım ÖZCAN'ın, partimizin aday göstermesi ile ilgili yorumunu esefle okuduk ve "Stratejik hata yaptılar"

şeklindeki beyanatının doğru bir üslup olmadığını, beyanatında mikro milliyetçilik yapmasının hiçte hoş olmadığını, biz adaylarımızın nereli olduğuna değil, HALKTA karşılığı olmasının önemli olduğuna bakarız. Bizim tüm adaylarımızın da Halkımız tarafından en üst düzeyde karşılığının olduğunu da belirtmek isterim.

Sayın Özcan'ın,209 bin seçmen olduğunu ve 120 bin oy alacağım demesinin hiçbir bilimsel yanı olmadığının, bu beyanatıyla da aday olduğu halde dersine çalışmadığının, yani sadece aday olmak için aday olduğunu, seçimlerde hiçbir şekilde ümidinin olmadığının göstergesi olsa gerek.

Seçmen sayısı 209 bin değil,198 bin olduğunu, geçerli oyların % 85 olabileceği dikkate alınırsa 170-175 bin arasında geçerli oy alınabileceğini, kendisinin ifade ettiği oyun % 70'e tekabül ettiğini, bununda hiçbir hesaba dayanmadan söylediği anlaşılmaktadır.

Şu bilinmelidir ki Ortahisar adayımız Sayın Osman ABANOZ hiçbir şekilde "POLEMİĞE" girmeyecektir. Ancak adayımızın İşletme Fakültesi Mezunu, sertifikalı İÇ DENETÇİ olup, yıllarca hesap-kitap ve rakamlarla ömrünün geçtiğinin unutulmaması gerektiğini, şimdilik bu beyanı her ne kadar hoşgörüsüz olsa da, Ülkücü terbiyemiz gereği hoşgörüyle karşılıyorsak ta, bir daha bu veya buna benzer beyanatlara aynı hoşgörüyü göstermeyeceğimizi hatırlatmak isterim.

Sayın Nazım Beyin Osman ABANOZ fobisine erken yakalandığı açıkça görülmektedir. Nazım beyin MHP adayına böyle bir söylevde bulunmasının sebebi, bu yarışın içinde olamayacağını ve MHP'nin açık ara önde olduğunu gördüğü ve bir şekilde yarışa dahil olabilmek adına böyle sözler sarf ettiğini düşünüyoruz. Çok değerli halkımızın vereceği oylar ile bu seçimlerin galibi MHP olacaktır. Trabzon kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz."