61SAAT HABER SERVİSİ - Basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda tek tek geçmiş çağlardaki Türk ve İslam alimlerinin ürettiği icatlar tanıtıldı.

Büyük beğeni toplayan icatlar ile ilgili konuşan Başkan Genç :  İlimi anlatan yani 7.yy ila 17.yy arasında Türk İslam bilginlerinin yapmış olduğu icatları, yapmış oldukları buluşları anlatan, görselleriyle beraber anlatan bu sevgimizin açılıșını yapacağız. Bununla ilgili bir tanıtım amacıyla buradayız. Şunu amaçlıyoruz bizde toplumsal olarak şöyle bir algı var biz bu algıyı ortadan kaldırmak istiyoruz. Sanki modern bilimler şuanda insanlığın faydalandığı bilimler, bilimsel çalışmalar, teknik çalışmaların hepsi batıda yapılmış, batıda bulunmuş batıda icat edilmiş gibi bir algı var. Oysa biz bu algının Türk İslam bilginlerine ve bu coğrafyada yetişen bilim insanlarına haksızlık oluğunu, bu coğrafyanın ürettiği yetiştirdiği bilim insanlarının bir haksızlık olduğu kanaatindayız. O nedenle istiyoruz ki bu çağda geçmiş çağdan referans alarak daha çok bilgiye eriyerek daha çok bilgi üretecek olan neslin bizim çocuklarımız bizim neslimiz bizim yavrularımızın olacağına inancı içersindeyiz. 



KATKI SAĞLAYALIM İSTEDİK

Bu manada belki de modern bilimin temellerinin atıldığı 700 ila 17. Yy arasında çalışma yapan fikir üreten, bilim üreten, icat yapan, keşif yapan bütün bu tür İslam bilim insanlarının yaptıkları eserleri buldukları icatları bu sergimizde bu fuarımızda 4 ay süreyle beraber hem Trabzon'da ki bilimle uğraşan öğrencilerimize hem şehrimizi ziyaret eden bilim insanlarına bir katkı sağlayalım bu şekilde bir çalışma yapalım istedik. Bu çalışmamızı da ilimiz nezdinde Trabzon Valiliğimizle beraber sayın valimizin önderliğinde çok fazla katkı sağlayan başta bu mekanın sahibi olan Forum AVM'miz olmak üzere Mektebim okullarımızla DOKA'mızla Avrasya ve Aydın Üniversitesimizle birlikte iyi bir çalışma yapmış olduğumuzun kanaatindeyiz. Ben bu tür çalışmalarımızın araştırma içerisinde ki öğrencilerimize katkı sağlayacağı kanaati içerisindeyim. 



SOYLU TRABZON’A GELİYOR

İnşallah Cuma günü saat 17.30 İçişleri Bakanı Süleyman Beyin katılımıyla bu açılışı gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle de hatırlatmak isterim ki saat 16:00'da da hem Ortahisar hükümet konağımızın hem Ortahisar Belediyemizin orada oluşturacağız yaşam alanının mini bir meydanımızında temellerini orada atacağız."

Konuşmaların ardından basın mensupları ve ziyaretçiler sergiyi gezerken sergide görev yapan öğrenciler tarafından bilgilendirildi.