61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da yeni Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ın göreve gelmesinin ardından tüm şehirde denetimler artmış ve cezalar da üst üste gelmişti.

Trafikte cam film, basık araç, egzoz gibi birçok konuda ceza kesilmesinin ardından bugün çok sayıda araç sahibi şehir merkezinde bir araya gelerek yapılan uygulamalara tepki gösterdiler.

Grup adına açıklamalarda bulunan Mustafa Özdemir, “Vatanını, milletini, devletini, bayrağını, askerini, polisini seven gençler olarak amacımız isyan ya da protesto kesinlikle değildir. Biz bu şehrin gençleri olarak araçlarımızdaki gerek modifiyeli gerek modifiyesiz sade araçlarımıza yazılmış olan cam filmi, jant lastik, lastik ebatı, plakalıktan ve plakanın üzerindeki etiketten, ses sisteminden, arabalarımızın üzerindeki Türk bayraklarına kadar yazılmış olan haksız cezalar konusunda bir nevi olsun sesimizi duyurmaktır” dedi. 

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahalle aralarında ekzoz seslerine biz de karşıyız. Hiçbir şekilde onaylamıyoruz fakat günümüz teknolojisinde aracın üzerinde yasal olmayan bütün ürünler neyse polis arkadaşlar tespit edip ceza yazar. Biz buna karşı değiliz. Aracımızda ses sitemi olmasına rağmen kimse rahatsız olmasın diye açmıyoruz. Buna rağmen caza yiyoruz. Anlamadığımız şey bu ürünü Türkiye'ye getiren firma bunun KDV'sini ödüyor. Üreten firma alıyor, ben KDV'sini veriyorum ama taktığım zaman mı yasak oluyor? Madem bu yasak bunu ülkeye sokmayın biz de takmayalım. İtirazlarımıza rağmen sesimizi duyuramıyoruz. Sorgusuz sualsiz araçlarımızı çekiyorlar. Muayene istasyonuna gidiyoruz orada bile arabaya bir kusur bulamadığı için sıraya vermiyorlar. Türkiye'nin 80 ilinde bu olay serbestken, belediye başkanları drag pistlerinde yarışmalar düzenlerken ve modifiyeli araçlara her türlü imkan sağlarken peki ya Trabzon'da neden yasaklar uygulanıyor? Bizim derdimiz sadece sesimizi duyurup Trabzon gençleri olarak 15 Temmuz gecesi modifiyeli araçlarımızı kışlaların önüne çekip bir nebze de olsa tankların geçişine engel olan bu gençlerin artık sesini duyurup yasal modifiyeli araçların yasak olmadığı bir Trabzon şehri istiyoruz.” 

“Biz burada hiçbir şekilde isyan ya da protestoda bulunmuyoruz. Türkiye'nin modifiye başkenti olarak Trabzon'u 81 il bilir. Birçok bölgede modifiye araç etkinlikleri düzenlenirken ve biz modifiyenin başkenti olarak bilinirken 7 yıldan beri modifiyeli araç organizasyonları düzenleyemiyoruz. Düzenlesek bile çıkışta bütün modifiyeli araçlara ceza yazılıyor. Biz biraz olsun insiyatif ve sesimizin duyulmasını istiyoruz. Biz araçlarımızın muayenesini, sigortasını yaptırıp vergilerimizi veriyoruz. Modifiyeli araç ve sahiplerine öcü gibi bakılıyor, çalışmayan mahalle sokağındaki park halindeki aracımıza ceza yazılıyor. Bu algılar yüzünden vatandaşların, komşularımızın ve arkadaşlarımızın yanında serseri gibi algılanıyoruz. Modifiye bir aşk, bir tutku, bir sevda her yerde çevirmeler var ve çeviren memurun bilinçli ve bilgili olmasını istiyoruz yazılan cezalar çoğu zaman haksız yere yazılmış oluyor. Araç üzerinde ceza yazılacak bir ürün yokken ceza yazılıyor.”