İlginç kaza, dün saat 16.45 sıralarında Kutlugün Köyü Karakaş Mevkii'nde meydana geldi. Değirmendere kenarında içki içen Mustafa Yıldız, bir şey almak için dere kenarına park ettiği 61 NC 301 plakalı otomobiline bindi. Ancak aniden kaymaya başlayan otomobil, yaklaşık 8 metre yükseklikten dereye düştü. Mustafa Yıldız kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, araç, debisi yüksek derede gözden kayboldu. Yıldız, ıslak giysileriyle yoldan geçen Erzurum plakalı bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Kaza haberinin alınması sonrasında emniyet kuvvetleri bölgeye ekip sevk edildi, Mustafa Yıldız'ı alarak Trabzon yönüne giden yeşil renkli Hyundai marka otomobilin de bulunması için çalışma başlatıldı.

DALGIÇ GELMEMESİNE KIZDI, SOYUNUP DEREYE ATLADI

Bu arada, otomobilin düştüğü bölgeye itfaiye ve acil durum ekipleri sevk edildi. Otomobilin çıkarılması için dalgıç beklenirken, sürücü Mustafa Yıldız, üzerindeki giysileri değiştirmiş olarak bir süre sonra olay yerine geldi. Jandarma ekiplerine yaşadıklarını anlatan, araçta yalnız olduğunu ve kayarak dereye düştüğünü söyleyen Mustafa Yıldız, dalgıçların gelmediğini öğrenince kızdı. Aniden soyunmaya başlayan, çevredekilerin engel olmak istemesine rağmen, "Ben kendi arabamı ararım" diyerek dereye atlayan Mustafa Yıldız, bir süre yüzerek otomobilini bulmaya çalıştı. Daha sonra dereden çıkan Yıldız, jandarma ekibine ifade verdi.

Bu sırada yol kenarında toplanan meraklılar da kurtarma çalışmalarını izledi. Otomobilin çıkarılması havanın kararması nedeniyle ertelendi