MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında Trabzon’u yönetenlere ateş püskürdü. Eğitimden, sağlığa, spordan siyasete Trabzon’un adeta gün be gün eridiğini belirten Demeli bakın neler söyledi. İşte Demeli’nin açıklaması 
TRABZON BÜYÜKKÖY OLDU BÜYÜKŞEHİR DEĞİL 
Seçim kazanmak için Trabzon kağıt üzerinde sözde büyük şehir yaptınız.   Ama Trabzon’u bu gün değil büyük Şehir “büyük köy” haline getirdiniz
 Belde belediyelerini kapattınız. İnsanları mağdur ettiniz. Trabzonlu Büyük şehir olmaktan ne kazandı? 
İnsanlarımız şikayetçi, muhtarlarımız şikayetçi. Kimse durumdan memnun değil. Büyük şehir olunca büyük yatırımlar gelecekti. Trabzon uçacaktı. Bırakın yeni yatırım gelmesini Trabzon bu gün elindekileri de kaybediyor. Kurumlarını kaybediyor, bürokratlarını kaybediyor, insanlarını kaybediyor, heyecanını kaybediyor. İnsanlar Trabzon’dan kaçıyor. Neden? Hani Trabzon’u Marka şehir yapmıştınız? Nasıl Marka şehir ki burası karanlık çökünce her tarafta hayat bitiyor?
BÜROKRAT KIYMI YAŞANIYOR 
    Ey AKP hükümeti sizde ki bu Trabzon çekemezliği neden? Ne yaptı size Trabzon? Ne yaptı ki Trabzon’umuza üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz?
    Trabzon Sağlık şehri olacak dediniz. Siz dediniz? Milleti bir süre öyle kandırdınız. Ne oldu şimdi? Numune hastanesini ismiyle beraber tarihi gömdünüz. Dağın başında bir ucube hastane yaptınız. Hastalar oraya gitmiyor. Hastaneyi işletemiyorsunuz. Kanuni eğitim Araştırma hastanesi Türkiye’de en borçlu hastaneler arasında.  Hastalar mecburen Kanuniye gidecekler diye Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesini kapattınız. Yine olmadı. Fatih Hastanesini devamlı taşındı, taşınacak, yenisi yapılacak diyerek muallakta bıraktınız. Kısacası Trabzon’da Sağlık hizmetlerinin içine ettiniz. Ve sonuçta bu gün Trabzon’un Sağlık hizmetlerini uluslar arası özel bir sağlık kuruluşuna devrettiniz. Şehir hastanesi projesini bile Trabzon’a çok gördünüz.
    Trabzon Eğitim şehri olacak dediniz. Trabzon’u eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki konumu yerlerde sürünüyor. Tunceli ilimiz 30. sırada Trabzon ise 50. sıralarda...Hayırlı olsun…Marka şehir Trabzon…Büyük şehir Trabzon…Eğitim şehri Trabzon…AKP’de palavranın, kuru sıkı atmanın sınırı yok maalesef.
 Bu şehirde Eğitimi bitirdiniz. Sağlığı bitirdiniz. Yatırımı bitirdiniz. Tarımı bitirdiniz. Hayvancılığı bitirdiniz. Bu şehrin Trabzonspor’u vardı. Onu bile bitirdiniz. Artık Tribünler boş maçlar yapılıyor. Spor şehri Trabzon’da ne heyecan kaldı, ne hırs kaldı.
TRABZON BUNLARI HAK ETMİYOR 
      Trabzon Gümrüğü, Bölge müdürlüğü olması ve Trabzon ulaşım açısından tüm alt yapılara sahip olmasına rağmen,  Otomotiv ihtisas gümrükleri arasına Trabzon yerine Giresun gümrüğünün alınması AKP hükümetinin Trabzon’a bakışını yansıtmaktadır. Yine Giresun’da yapılan alt yapı çalışmaları Gümrük Trabzon Bölge Müdürlüğünün zamanla Giresun’a kaydırılacağını gösteriyor.
    Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak mikro milliyetçi değiliz. Bütüncül düşünürüz. Bütün şehirleri bizim şehrimiz, oralarda yaşayan bütün insanları, kendi insanımız kabul ederiz. Devlette atamaların ehliyet ve liyakat esasına göre yapılmasını savunuruz. Ama basit hesaplarla ve bölgecilik düşüncesiyle hareket ederek Trabzon’umuza üvey evlat muamelesi yapılmasına da asla rıza gösteremeyiz. Son zamanlarda yapılan bürokrat değişikliklerinde  maalesef  şehrimiz büyük yara almıştır. Neden Trabzon? Trabzon’dan ne istediniz de alamadınız?. Her şecim ortalama % 60 oy bir şehir bunları mı hak ediyor.…Bunun karşılığı bu mudur? 
    Tren yolu dediniz. Hani nerede? Havalimanına 2. pist dediniz, hani nerede? Şehre ikinci üniversite dediniz, nerede? Çevre yolu dediniz, gündemden kaldırdınız. Lojistik merkez dediniz, sonra Rize’ye kaydırdınız, Trabzonluları Yatırım adası yapmakla teselli ettiniz. Peki yatırım adası projesi nerede? 
    Birde Trabzon’un AKP’li milletvekilleri nerede? Gören duyan var mı? Allah aşkına bu arkadaşlar ne iş yaparlar? Trabzonlu bunlara yan gelip yatmak için mi oy verdi? Neden Trabzon’la, Trabzon’un sorunları ile ilgilenmiyorlar? Türkiye Büyük Millet Meclisi yan gelip yatma yeri midir?