Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptıkları plan ve program dahilinde betonlama ve asfaltlama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Kime ne söz vermişsek hepsini harfiyen yerine getireceğiz. Tabi ki çalışmalarımız bütçemiz imkanlarında yapacağız. 5 yıl içerisinde hiçbir vatandaşımızı ve belediyemizi ayırt etmeden en iyi hizmeti vermenin gayreti içeresinde olacağız” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada devam eden asfaltlama ve beton yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, 30 Mart mahalli seçimlerinden sonra yaptıkları program çerçevesinde betonlama ve asfalt çalışmalarını süratle devam ettirdiklerini dile getirerek, “9.5 milyon TL’lik beton yol ihalesi gerçekleştirdik. Trabzon’da nereler kararlaştırılmışsa bu beton yolları yaptık. İlçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, belediye meclis üyelerimiz,  muhtarlarımız ve temsilcilerimizin de istek ve taleplerini göz önüne alarak, nüfusuna, yol ağına ve bugüne kadar aldığı hizmetin oranına bakarak yaptığımız hizmetleri artırmaya gayret ediyoruz. Tabi ki imkanlar sınırlı olmakla beraber 5 yıl içerisinde yine meclis üyelerimizin de görüşleri alınarak, vatandaşlarımızın ihtiyaçları belirlenerek, imkânlarımız ölçüsünde sürdürüleceğini de beyan etmek istiyoruz. 9.5 trilyonluk beton yol çalışmasının dışında şu ana kadar 12 milyon TL’lik asfalt yol çalışması yaptık. Bunun dışında Kalkınma Bakanlığı vasıtasıyla temin edilen 8 milyon TL’lik finansman ile birlikte eski ismi Haldızen olan Demirkapı yaylasındaki kısmı,  Sultan Murat Yaylası yolunun kalan diğer kısmını ve Tonya Erikbeli yolunun ihale çalışmaları da sürdürülüyor. Buna Kayabaşı yolunu da ilave etmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kulandı.

Bütçe imkanları ölçüsünde tüm Trabzon’a en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabi ki bu çalışmaları bütçemiz imkanlarında yapacağız. Kimsenin sınırsız imkanı yok. Biz kime ne söz vermişsek hepsini harfiyen yerine getireceğimizi de herkes bilsin. Hizmetlerimizi hiçbir belediyemizi de ayırt etmeden yapıyoruz. Çünkü tüm ilçe belediyelerimiz vatandaşlarımıza hizmet ediyor, dolayısıyla biz de yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla ilçelerdeki vatandaşlara hizmet etmiş olacağız” şeklinde konuştu.