İLANLA DESTEK VERMİŞTİ
Günebakış gazetesinin haberine göre : İSTANBUL Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Çağlayan Adliyesi’nde 1 Nisan 2015 tarihinde DHKP/C terör örgütü tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Avukat Mehmet Bıyıklı yerel gazetelere ilan vererek, Kocasakal’ın bu açıklamalarını kınamış ve avukat camiası adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemişti. 

GÖZLER DİSİPLİN KURULUNDA
TRABZON Barosu Disiplin Kurulu’nda görev yapan Avukatlar Ahmet Kılıç, Selçuk Yaprak, İlyas Saraç, Serkan Karabulut ve Ayla Koca’nın vereceği karar merak ediliyor. Disipline sevk edilen ve ceza alması beklenen Mehmet Bıyıklı’nın ise Baro Başkanı Orhan Öngöz ve yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı ileri sürüldü. Bu arada Avukat Mehmet Bıyıklı’ya kınama veya uyarı cezasının verileceği iddia edildi.    
TRABZON Barosu, gazetelere ilan vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olan Avukat Mehmet Bıyıklı’yı disiplin kuruluna sevk etti. Trabzon Barosu avukatlık yasasına göre gazeteye ilan vererek, suç işlediği gerekçesiyle Avukat Mehmet Bıyıklı hakkında inceleme yaptı. İnceleme yapan Baro Genel Sekreteri Avukat Yunus Yıldız, meslektaşı Mehmet Bıyıklı’nın cezalandırılmasını için disiplin kuruluna sevkini uygun gördü.

İLANLA DESTEK VERMİŞTİ
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Çağlayan Adliyesi’nde 1 Nisan 2015 tarihinde DHKP/C terör örgütü tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Avukat Mehmet Bıyıklı ise yerel gazetelere ilan vererek, Kocasakal’ın bu açıklamalarını kınamış ve avukat camiası adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemişti.  Bıyıklı ilanda şu görüşlerine yer vermişti: “Bütün avukatları temsil ediyormuş gibi hareket eden yaptığı bütün açıklamaları adeta bir hukuk rezaleti olan bu şahsı şiddetle kınıyorum. Avukatlık mesleği şov yapma mesleği değildir”. Avukat Bıyıklı ayrıca ilanda Türkiye Barolar Birliği’nin ve hukukçuların Kocasakal’a yönelik neden suskun kaldığını anlamakta güçlük çektiğine yer verdi.

GÖZLER DİSİPLİN KURULUNDA
 
Trabzon Barosu Disiplin Kurulu’nda görev yapan Avukatlar Ahmet Kılıç, Selçuk Yaprak, İlyas Saraç, Serkan Karabulut ve Ayla Koca’nın vereceği karar merak ediliyor. Disipline sevk edilen ve ceza alması beklenen Mehmet Bıyıklı’nın ise Baro Başkanı Orhan Öngöz ve yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı ileri sürüldü. Bu arada Avukat Mehmet Bıyıklı’ya kınama veya uyarı cezasının verileceği iddia edildi.