Trabzon medyası haberleri ile kamuoyunu bilgilendirmeye devam ederken kendi içerisinde ilginç rekabetlerde yaşanıyor. Bu tatlı rekabete en iyi örnek ise Kuzey TV Haber Müdürü Ahmet Çağlar Yıldırım ile eşi Kanal Mavi TV haber Müdürü Ayşegül Özdoğan Yıldırım arasında.
Uzun yıllardır bu meslek içerisinde yer alan 2008 yılının Ağustos ayında hayatlarını birleştiren Yıldırım çifti Kuzey Tv’de tanışarak mutlu bir birlikteliği adım attılar.
Yaklaşık 4 yıldır aynı çatıyı paylaşan çiftin 1,5 yaşında Aslı İrem, adında dünya tatlısı kızları var.

EVLİLER BİR BİRLERİNE RAKİPLER

Kuzey Tv ve Kanal Mavi’de beraber çalışan Yıldırım çifti, şimdi ayrı ayrı yerel TV’lerde bir birlerine rakip olarak çalışıyorlar. Çift 2010 yılında Kuzey Tv’ye transfer olması ile beraber iş hayatında bir birlerine rakip oldular.
Kanal Mavi Haber Müdürü Ayşegül Özdağın Yıldırım ve Kuzey Tv Haber Müdürü Ahmet Çağlar Yıldırım, Trabzon’da zor şartlar altında başarılı bir grafik çizerken, mümkün olduğu kadar iş hayatını eve taşımamaya çalışıyorlar.
Ayşegül Özdağın Yıldırım: “Aynı sektörde çalışmanın tabiî ki hem kolay hemde zor yanları var. Sonuçta Trabzon’da olsanız da farklı kanallarla bir birinize rakip profili çizmek zorundasınız. Zaman zaman bu tabiî ki çatışmaları da beraberinde getiriyor. Bazen de aldığınız sorumluluk ve eşinizin önüne geçtiği zamanlarda olabiliyor. İşteki rekabet eve yansımıyor. İşte iki farklı insan oluyoruz. Televizyonda aldığımız sorumluluk daha ön plana çıkıyor”
Ahmet Çağlar Yıldırım ise, “ Eşim ile aynı meslekte olmak güzel olmanın yanında zor durumları da var. Ben bu durumdan memnum. Bu memnuniyetin yanında zor yanları da var. Özellikle haber konusunda zaman zaman yaşanan tatlı atışmalar oluyor. Özel haber atlatması yaptığımızda evde bunu bazen konuşuyoruz. Neden bana söylemedin bana söylüyoruz” diye konuştu.
Yıldırım çiftinin bir ilginç özelliği de her ikisinin 1997 yılında Trabzon basın camiasına adım atmaları. Ayşegül Özdoğan Yıldırım 1997 yılında Bayrak FM’de mesleğe adım atarken ardından; Rize’nin Sesi Radyosu, Kuzey Tv’nin ardından şuanda Kanal Mavi’de mesleğe devam ediyor. Ayrıca Kuzey Ekspres’de köşe yazarlığı yaptı.
Ahmet Çağlar Yıldırım’da eşi gibi 1997 yılında Ekim TV’de bu mesleğe adım atarken, ardında, Sabah ve Star Gazetelerinde, sonra Kuzey Tv ve Kanal Mavi’de göreve devam ederken şimdi de Kuzey Tv’de çalışma hayatını sürdürüyor. Yıldırım ayrıca, Kuzey Ekspres’de köşe yazarlığı yaparken, şuanda Medyatrabzon köşe yazarlığına devam ediyor.