61SAAT HABER SERVİSİ- ÖZEL HABER - Askerlik süresinin kısaltılmasının ardından askeriyede meydana gelen açı kapatmak adına yaklaşık 800 bin yoklama ve bakaya kaçağını bulmak için Askeri İnzibatın görevleri polise devredildi. Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında, “Yoklama kaçağı ve bakaya bilgilerinin elektronik ortamda paylaşımına dair usul ve esaslar hakkında” protokol imzalanarak yürürlüğü girmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı, yoklama kaçakları ve bakayaların bilgilerini on-line olarak İçişleri Bakanlığı’na aktarılacağı ifade edilmişti.

Kolluk güçlerince ülke genelinde yapılacak denetimlerde kişilerin askerlik durumları da GBT’den sorgulanması sonrası yaklaşık 2 gün önce Trabzon’da ilginç bir olay meydana geldi.

Kardeşinin kimliğini kullanarak, bir otele kayıt yaptıran ağabey az kalsın yeniden askere alınıyordu. Olay Trabzon, Gümüşhane Karayolu üzerinde ki bir otelde meydana geldi.

Burada ki bir otele giden 28 yaşında ki E.Ö., daha uygun bir fiyata kalacağını düşündüğünden kardeşinin ismini verdi. Otel yetkilisi 25 yaşında ki O.K.’da şahsa güvenerek kaydını yaptı.  Ancak otelin yaptığı kayıt online olarak polis sistemine düşünce olanlar oldu.

E.Ö.’nün kardeşi yoklama kaçağı olduğunun tespit edilmesi üzerine polis otele giderek E.Ö.’yü askeri birimlere teslim etmek istedi.  E.Ö. olayı polislere zorlukla açıklayıp kimliğini göstererek son anda kurtuldu. E.Ö. yoklama kaçağı kardeşi yerine az kalsın askere alınıyordu.

Şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılırken otelde başkasının adına kimlikle kalmaktan işlem yapıldı.