Çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlanan babalar, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) düzenlediği BADEP ile bu eksikliklerini kapatıyor. BADEP Eğitimcisi Ali Durum ve Abdülkerim Kalyoncu yönetiminde Trabzon'un Beşirli İMKB İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen ve 60 saatlik bölüm halinde haftada bir gün düzenlenen eğitim sonrası babalar sertifikalarını aldı.

BADEP Eğitimcisi Abdülkerim Kalyoncu, babaların çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlandığını belirterek, "Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) düzenlediği BADEP (Baba Destek Programı) çocuğunu seven ama onunla iletişim kuramayan babalara destek veriyor. Yapılan araştırmalar da babaların çocuklarının yaşamsal gereksinimlerine yanıt verebileceklerini, onların gelişimlerinde temel rol oynayabilecek yetenekte olduklarını ortaya koymuştur" dedi.

Babanın, çocuğun gelişiminde model olduğunu ifade eden Kalyoncu "Baba çocuk için önemli bir modeldir. Babanın yokluğu, pasifliği ya da ilgisizliği çocuğun kişilik yapısını, ruh ve beden sağlığını büyük ölçüde etkileyebilmekte ve bazı uyum ve davranış bozukluklarının sebebi olabilmektedir. Babanın çocuğun zekası, psikoseksüel ve kişilik gelişimini etkilediği görülmektedir. Aile reisi olan babanın çocuğuyla konuşması, oynaması ve onunla ilgili verilen kararlarda aktif olarak yer alması çocuğu direk olarak etkilediği görülmektedir” diye konuştu.

Babalara verilen eğitim süresi boyunca annelere mektup göndererek eğitimin içine katmaya çalıştıklarını kaydeden Kalyoncu “Hafta da bir gün alınan eğitim sonrası anneye mektup göndererek, yaptığımız çalışmaları ve verilen eğitim hakkında bilgilendirdik. 2 gün de annelere eğitim vererek evde nasıl bir yol haritası çizecekleri konusunda fikir alışverişlerinde bulunduk. Babalarla, çocuklara öyküler göndererek eğitime olumlu bir yön verdik. Programa katılan babalarla çok iyi bir eğitim dönemi geçirdik. Eğitime katılan babaların çocuklarıyla çok daha yakın ve sıcak ilişkiler kurdular. Çocukların gelişiminde daha etkin rol oynadılar. Bu programda babalara aile içindeki rolünü, çocukla nasıl bir iletişim kurması gerektiğini, çocuğuna nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini ve çocuk gelişimindeki önemi anlatıldı. Bu programı alan babalar hem aile içindeki ilişkileri hem de toplumla olan ilişkilerinde olumlu gelişim sağladığı yapılan izlenimlerle daha belirgin bir şekilde ortaya çıktığı görüldü" ifadelerini kullandı.