Kanuni Bulvarı’nda Yıldızlı, Beşirli, Boztepe tünellerinden sonra Bahçecik tünelinin de yapımına başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte yapımına çıkış kısmından başlanan 550 metre uzunluğundaki çift tüplü Bahçecik tüneli inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Trabzon'u bir Trabzon daha yapacak 23.7 km'lik Kanuni Bulvarı güzergahında bulunan 4’cü tünel olan Bahçecik tünelinin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu yolun Trabzon’un çehresini değiştireceğini söyledi.

Kanuni Bulvarı ile birlikte Rize'den, Gümüşhane'den veya Giresun'dan gelen araçların Trabzon şehir içi trafiğine girmeden Trabzon'u geçeceklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu büyük bir yatırım. Şehri aynı zamanda güneye açacak. Bu yol Trabzon'un çehresini değiştirecek bir yoldur" ifadelerini kullandı.

Tünel ve viyadük inşaatlarına başlanmasıyla yolun ana gövdesinin 2015 yılı başlarına kadar ortaya çıkmış olacağını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon bir dünya kenti olma yolunda dev adımlarla yürüyor. Kanuni Bulvarı 5 yıl sonra hizmete girecek. Öyle eskisi gibi 25 yıl sürmesi söz konusu değil. Yeter ki ülkemizin istikrarı, 76 milyon insanın birbirini kucaklaması, barışı ve kardeşliği devam etsin. Bu yolun şehrimize kazandırılmasında büyük emeği olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı

Trabzon'un İnci Gerdanlığı

Daha önce Akyazı'dan başlatılması planlanan ve projede yapılan değişiklik ile Yıldızlı'ya kadar tünelle uzatılan Kanuni Bulvarı güzergahında 11 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 4 tünel, bir viyadük bulunuyor. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor. Bu proje şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin imar yollarına Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerinde bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak.