61SAAT HABER SERVİSİ

16 Ocak 2022 tarihinde Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kur korumalı mevduat oranının 128 milyar lirayı aştığını söyledi. Demek millet devletine güvendi fakat davlet milletine güvenmiyor olacak ki devlet bankalarına giden işadamları büyük bir şokla karşı karşıya kalıyor.

Devlet bankalarının müdürleri yani Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası müdürleri gerek Trabzon'da gerek diğer illerde kredi almak isteyen işadamlarına 'Maalesef kredi veremiyoruz yukarıdan öyle talimat geldi' şeklinde ifadeler kullanıyorlarmış. İspat edemeyiz ama varsa aksini iddia eden söylesin yazalım.

Bunu bir değil iki değil çok sayıda yatırımcıdan duyduk.

Şöyle bir şey diyende varmış 'Eğer ihracata yönelik bir yatırım yapacak olursanız belki yukarıdan onay alabiliriz'.

Yahu herkes ihracat yapabilir mi? Trabzon'da üretim belli hacim belli esnaf yatırımcı bunalımda konuştuğumuz her firma işçi çıkarmak, yatırımını küçültmek peşinde iken yeni yatırımcının önünün devlet bankaları tarafından kesilmesine çok şaşırdık.

İhracat yapana kredi veririz peki ya istihdam sağlayana yok mu?

Neden?

Görünen o ki devlet bankalarının müdürleri Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'yi yalanlıyor, mevduatta 128 milyar olsa bu krediler yatırımcılara (hak edene) verilmez mi?

Politik Güğüm 16 Ocak 2022