61SAAT - Trabzon Numune Eğitim v Araştırma Hastanesi Başhekemi Ekrem Algün bu sabah yürüyüş için Faroz Limanı mevkiine indi. Sahilde yürüyüş yapan Algün henüz kimliği tepit edilemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı. 3 kişi tarafından darp edildiği öğrenilen Ekram Algün olay sonrası başhekim olduğu hastaneye giderek darp raporu alldı. Darp raporunu alan Algün, Çarşı Karakolu'nda ifade verdi. Saldırganlardan şikayetçi olan Algün, evinde istihrata çekildi. Olayla ilgili kendisine ulaştığımız Algün, " Aracımdan iner inmez 3 kişi aniden bana saldırdı. Bende direnmemek için onlardan kurutlup aracıma binip olay yerinden uzaklaşmak istedim. Bana saldıran 3 kişi ben olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken arabama taş attılar. Devlet memuru olduğum için fazla açıklama yapamayacağım yetkililer gerekli açıklamayı yapacaktır"

SALDIRGAN DOKTOR ÇIKTI
Öte yandan saldırganın kimliği belli oldu. Başhekime saldıran kişinin daha önce başbakan Recep Tayyiıp Erdoğan'a hakaretten yargılanan E.Ç isimli göz doktoru olduğu öğrenildi. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da bu bilgiyi doğurlayarak, "Yapılan saldırıyı eşefle kınıyorum. Saldıran kişinin daha öncede başbakanımıza hakaret ettiğini biliyoruz. Trabzonumza yakışmayan davranışlar bunlar. Dileriz bu tür hadisleri tekrar yaşamayız" dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, başhekim Ekram Algün'ü arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Günnar meslektaşına yapılan bu saldırının çirkin olduğunu vurgulayarak saldırıyı kınadığını belirtti.