61SAAT HABER SERVİSİ

"BOZTEPE'Yİ BOZAMAZSINIZ"

Trabzon Belediyesi Meclis toplantısında alınan karar sonrası Boztepe Osmanlı Cami önünde yapımına başlanan Kur'an Kursu inşaatında kullanılacak olan yolun yapımı için belediye çalışma başlattı. 3 aylık çalışma sonrasında Boztepe Mahallesi'nde yapılan Kur'an Kursu inşaat nedeniyle yeni bir yol gereksinimi duyulduğu belirtildi. Trabzon Belediye Başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç yol çalışmasını incelemek üzere oraya gitti. Ancak Sevinç vatandaşların tepkisini çekti. Yol yapım çalışmasına karşı çıkan vatandaşlar Boztepe'nin doğal yaşam yapısını bozacak yol ve benzeri çalışmalara karşı çıktı. Vatandaşların bu tepkisine Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, payını aldı. Ağır hakaret ve küfürlerle karşılaşan Sevinç neye uğradığını şaşırarak olay yerinden uzaklaştı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Sevinç, şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Her mahalleye yaptığımız gibi vatandaşlarımızı rahatlatacak bir çalışmaya başladık. Ancak böyle bir saldırıya maruz kaldık. Ancak yüksek sesle bir konuşma oldu" dedi.

"YÜZDE 18 EĞİMDE OLMAZ"

Kur'an Kursu inşaatı nedeniyle yolun üst tarafında yaşayan vatandaşların mağdur kaldığını ve yeni bir yola gerek duyulduğunu belirterek, " Yol yaptığımız yer belediyenin yeri. Ancak orada yaşanan vatandaşlar yolun onların istediği yerden geçmesini istiyor. Ancak biz 3 aydır bunun için araştırmalar yaptık. Araştırmalar neticesinde yüzde 18 eğimin olduğu yerde taşıt trafiğini olumsuz etkileyeceğinden yolu başka yerden yapma kararı aldık. Şuanda yapılacak olan yol duvar marifetiyle yapılacak" ifadelerini kullandı.

"YAŞANANLARIN İZAHI YOK"

Çalışmalara başlamadan önce 10 gündür ek araştırma yaptıklarını belirten Sevinç, "Kimse üzülmesin diye kimse kırılmasın diye doğruyu bulalım diye ek araştırmalar yaptık. Ancak orada yaşana vatandaşlarla anlaşamadık. Biz gereken izahı yapsak da vatandaşların bu tepiksinin izahını bulamadık" dedi.

"HİZMET İÇİN HER SABAH ORADAYIZ"

Yol yapılmadan Boztepe'ye yapılması planlanan Kur'an Kursu'nun sığmayacağını belirterek, " Belediye meclisi kararıyla yapılan Kur'an Kursu ancak bu yol yapıldığı zaman alana yeterli geliyor. Hatta otopark içinde bir alan yaptık. Camiye gelenlerin oraya rahatça gelebilmeleri için ancak vatandaşların tepkisini anlayamadık. Hizmet yapmak için 3 aydır oraya gidiyoruz. Oradaki hizmet için her sabah orada bulunuyoruz. Bugün nedense istenmeyen olaylar oldu. Yakında nedeni ortaya çıkar" şeklinde konuştu.