Vakfıkebir ilçesine bağlı Fethiye Köyü'nde, bakıma ve yardıma muhtaç olan Muhammet Kasım'ın evine giden 'Baston Tutan Ellere Hizmet Projesi' ekibi; evin temizliği, yemek yapımı, soba yakımı ve benzeri hizmetlerin ardından, evdeki kirli çamaşırları yıkayarak ütüledi. Ayrıca, sağlık ekipleri de vatandaşların sağlık kontrollerini rutin olarak yaptı.

Uygulanan projeden çok mutlu olduğunu ifade eden Muhammet Kasım, "Allah razı olsun onlardan, evimin temizliğini yapıyorlar. Beni yalnız bırakmıyorlar." diyerek duygulandı.

Proje danışmanı Serap Çilingir başkanlığında oluşan ekipte, 2'si sağlıkçı olmak üzere toplam 7 kişi görev yapıyor. Çilingir, "Halk Eğitim Merkezi'nde 384 saatlik kursu başarıyla tamamlayarak bakım belgesi almaya hak kazanan beş kişi, hafta içi her gün en az 10 aile olmak üzere 50 yaşlı ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Kış dönemi olması ve bazılarının sağlık problemlerinin çıkması nedeniyle bir süreliğine ilçe dışındaki yakınlarının yanına gitmelerinden dolayı dönemsel farklılıklar olabilmekte, fakat projenin uygulanmaya başlanması ve yerel basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulması ile projemiz, ilçemizde olumlu etkilere yolaçmış olup proje hizmetlerinden faydalanmak için yeni talepler gelmeye başlamıştır. Önümüzdeki dönemde faydalanıcı sayısını iki katına çıkarmak hedefimizdir." diye ifade etti.

Proje hizmetlerini, hazırlamış oldukları haftalık programa uygun olarak yürüttüklerini söyleyen Proje Danışmanı Çilingir, "Programımız, her yaşlımıza haftada bir kez gidilmesi şeklinde hazırlanmış olmasına rağmen, bazı yaşlılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hafta içerisinde birkaç kez, hatta bazen her gün ziyaret ediliyor." dedi.

Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, bu projenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu ve 92 bin 535 TL bütçe ile onaylandığını kaydetti. Kaymakam Arısoy, şöyle dedi:

"Bölgemizde yaptığımız gözlemlerde yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın, evlerini ve topraklarını bırakmadıklarını gördük. Huzurevlerinde her türlü bakım ve konforun olmasına rağmen bu vatandaşlarımız ille de kendi evleri ve topraklarında oturmak istiyorlar. Biz de bu ihtiyaç üzerine böyle bir proje geliştirdik ve Sayın Valimiz Dr. Recep Kızılcık'ın destekleriyle projemizi bu aşamaya getirdik. Bu proje kapsamında 50 aileye hizmet veriyoruz. Bu projemizin, her açıdan örnek bir proje olduğunu düşüyoruz. Bu projemiz, mimarı Serap Hanım ve onun ekibindeki kişilere aittir. Amacımız, bu proje sayesinde yardıma ve bakıma muhtaç insanlarımızın her zaman yanında olmaktır."

AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu da 'Baston Tutan Ellere Hizmet Projesi'ninde yapılan faaliyetleri izledi.