61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin- Petrol fiyatları ve kur artışından kaynaklı gelen akaryakıt zamları Trabzon’da toplu taşıma yapan dolmuş ve taksi esnafınıda zor duruma düşürdü. Uygulanan fiyat tarifelerinin giderleri karşılamamasında şikayetçi olan özellikle dolmuş esnafınıda tarifede zam beklentisi aldı.

BAYRAMDAN SONRA ZAM KAPIDA...

Akaryakıt zamlarıyla beraber Trabzon’da özellikle dolmuşların fiyat tarifelerinde bir zamlanmaya gidilip gidilmeyeceği ile ilgili Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta 61saat’e açıklamalarda bulundu.Tarife zamlarının şuan için gündemde olmadığını belirten Usta bayramdan sonra çalışmalara başlayacaklarını belirtti "Dolmuş zamlarıyla ilgili bir çalışma yapabiliriz. Henüz düşümüyoruz ama ileride yapabiliriz. Şuanda öyle bir düşüncemiz yok ama bu bayram ve seçimden sonra bir hazırlık yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SİVİL TARİFE

Ömer Hakan Usta, üniversite öğrencilerine sivil tarife uygulanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada ise "Normalde fiyat tarifesi öğrencilerde farklıdır, sivillerde farklıdır. Bu konuyla ilgili gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Ama üniversite öğrencisi sivil tarife üzerinden değerlendiriliyor. O konuyla ilgili bir değerlendirme yapacağız.” diye konuştu