61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da Ortahisar, Yomra ve Akçaabat ilçelerine 150 mahalle bekçisi alımı yapılacağı duyurulurmuş başvurular yapılmıştı.

Trabzon’da bekçilik için alınan başvuralar değerlendirilip yazılı sınava girmeye hak kazanan asil ve yedek adaylar açıklandı.

Yapılacak olan yazılı sınav için Trabzon’un Akçaabat ilçesinden 30 asil 302 yedek aday, Trabzon’un Ortahisar ilçesinden 110 asil 699 yedek aday ve Trabzon’un Yomra ilçesinden 10 asil 83 yedek aday seçildi.

Valilikten yapılan açıklamada Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin 27. Maddesi  “Yapılan puanlama sonunda adayların puanlarında eşitlik olması durumunda yaşça küçük olana öncelik verilir” ifadesi kullanılırken adayların bizzat ilçe Emniyet Müdürlüklerine başvurması gerektiği belirtildi.

MAHALLE BEKÇİSİ NEDİR? 

Mahalle bekçisi, halkın güvenliği için çalışan personeldir. Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan mahalle bekçiliği, halkın refahı için büyük bir öneme sahiptir. Bekçiler dilediği zaman polis ekiplerinden de yardım alabilecek ve belirlenen saatler arasında görev yapacaktır. Bu alımlar için kadro açılmış ve gerekli sınavlarda başarılı olan kişiler atanabilecektir. Ancak bunun için de aranan bazı şartlar söz konusudur.

YAZILI SINAV İLE İLGİLİ DETAYLAR

50 sorudan oluşan test için 60 dakika süre verilecektir. Personel adayları bu sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Hayat Bilgisi derslerinden sorumlu olacaktır. Sınavda başarılı olanlar güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasına tabii tutulacaktır.
 

İŞTE AÇIKLANAN İSİMLER...

Akçaabat İlçesi Yazılı Sınavı Kazananlara Ait Asıl ve Yedek Kesin Başarı Listesi İçin Tıklayınız.
Ortahisar İlçesi Yazılı Sınavı Kazananlara Ait Asıl ve Yedek Kesin Başarı Listesi İçin Tıklayınız.
Yomra İlçesi Yazılı Sınavı Kazananlara Ait Asıl ve Yedek Kesin Başarı Listesi İçin Tıklayınız.