61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon bu sabah silahlı saldırıya uyandı. 

SİLAHLI SALDIRININ HEDEFİ OLDU
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye binasına geldiği anlarda 17 yaşlarında olduğu değerlendirilen bir şahıs tarafından silahlı saldırının hedefi oldu.

ATM’LERİN ÖNÜNDE BEKLEDİ
Belediye önündeki ATM’lerin önünde bekleyen bir kişinin belediye başkanının aracı yanaştığı anlarda arkada tarafa doğru geçtiği görüldü.

5 EL ATEŞ ETTİ BAŞKANA ZARAR GELMEDİ
Siyah kapüşonlu kişinin 5 el ateş ettiği göze çarparken kurşunların 4’ünün belediye binasına, 1’inin de ATM’lere isabet ettiği kaydedildi.

TESBİHİNİ SALLAYARAK KEŞİF YAPTI, SONRA SİGARASINI YAKTI
Emniyet güçleri tarafından aranan şahsın tesbihini sallayarak keşif yaptığı görülürken, sonrasında sigarasını yaktığı, başkanın aracının giriş yaptığını fark ettiğinde ise ilerleyip atış mesafesini ayarladığı kameralara yansıdı.

ÖNCE SIRTINI DÖNDÜ SONRA SİLAH TUTUKLULUK YAPTI
Tesbihini bileğine geçirip tabancasına yönelen şahıs, başkanın araçtan ilk etapta inmediğini görünce sırtını dönerken sonra tekrar kontrol ettiğinde başkanın indiğini görüp tetiğe basıyor ancak silahı tutukluluk yapıyor.

DİREKT BAŞKANI HEDEF ALDI
Sonrasında ateş etmeye devam eden şahsın ilk atışı başkanın üzerine yaptığı görülürken, o merminin ise hemen başkanın yanında belediyenin camından içeri girip koltuğu delerek duvara isabet ettiği kaydedildi. Diğer mermilerin ise isabet almadığı belirtildi.

SUP YAZILI SWEATSHİRT GİYİYORDU
Üzerinde bir tatlı türü olan SUP yazılı kapüşonlu sweatshirt olduğu kamera kayıtlarından belli olurken ‘Sup’un oyunlarda yardımcı rolü üstelenen kişi anlamına geldiği ifade edildi.