61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Büyükşehir olduktan sonra kapatılan Çağlayan Belde Belediye Binası ile ilgili ilginç bi durum ortaya çıktı.

Çağlayan Belediyesinin kapatılmasının ardından Ortahisar Belediyesine devredilen, “Belediye Hizmet Binasının” tapuda “Park Alanı” İmar Planlarında ise “Belediye Hizmet Alanı’ olarak görüldüğü ortaya çıktı. 


Ortahisar Belediyesinin Milli Eğitim Müdürlüğüne okul olarak tahsis ettiği bu amaçla kullanılan binanın bu durumu ise bugün ki Ortahisar Belediye Meclisi Toplantısında anlaşıldı.


Binanın, Milli Eğitim Müdürlüğüne satışı ile ilgili bugün Belediye Meclisine gelen madde ilk olarak gündeme alınırken konuyla ilgili Başkan Ahmet Metin Genç, bilgilendirmede bulundu. 


Vergi ve Sigorta borçlarının mahsuplaşması için yapılan satışta alanın ‘Park Alanı’ görülmesi Belediye Meclis Üyelerinin dikkatini çekti.

Ancak İmar Planlarına bakıldığında ise alanın “Belediye Hizmet Binası’ olarak yer aldığı görüldü. 


Binayı yaptıran dönemin Çağlayan Belediye yetkilileri tarafından bina İmar Planlarına işlenirken topuya konuyla ilgili haber vermediği bu nedenle de alanın Tapuda başka, İmar Planlarında başka görüldüğü anlaşıldı.