Her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanan Anneler günü nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli aktivite ve etkinlikler düzenleniyor. Kimileri annelerine hediyeler çiçekler gönderirken kimileri de sosyal medya paylaşımları veya sms’ler ile annelerin gününü kutluyorlar. Tabi ki belediyelerde farklı yöntemlerle annelerin gönlüne dokunacak uygulamalara imza atıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi her yıl geleneksel olarak bilboardlarda annelerin gününü kutlama mesajı yayınlardı. Fakat bu sene daha ilgi çekici bir yöntem uyguladı.  
Anneler günü için Trabzon'da bilbordlara dikkat çeken afişler asıldı. 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi anneler gününe özel afişlerİ Trabzon'un çeşitli yerlerindeki panolara astı. Afişlerde Cennet, Terlik, İnsomnia, Rehber, Anne, Merhamet gibi terimler anne ile bağdaştırılarak açıklandı.  Panolara asılan anneler günü afişleri dikkat çekiçiydi. 

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya sayfasından da bu tasarımları paylaşarak ‘Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, şefkat dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösteren, yeryüzünde karşılıksız sevginin yegâne kaynağı olan tüm annelerimizin ve anne adaylarının #AnnelerGünü kutlu olsun.’ İfadelerini kullandı