Yenimahalle sahil şeridi fuar alanında kurulması planlanan Bilim Merkezi için sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınması için Trabzon Belediyesi Meclis Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantıda çocukların ve gençlerin bilimsel etkinliklere katılmasının amacıyla kurulacak merkez hakkında görüş ve öneriler dile getirildi.

Toplantının açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın Türkiye'deki Bilim Merkezlerinin temellerinin 2004 yılında Bilim Teknik Yüksek Kurulu toplantısında atıldığını kaydetti. Aydın söz konusu tarihten itibaren İllerde bilim merkezlerinin kurulması için çalışmaların başladığını kaydederek, " 27 Aralık 2011'da yapılan son Bilim Teknik Yüksek Kurulu toplantısında ise 2016 yılı itibariyle tüm büyükşehirlerde ve 2023 itibariyle de tüm illerde bilim merkezlerinin kurulmasına karar verildi. 2016 yılına kadar tamamlanması hedeflenen projeler için yaklaşık 500 milyon TL, 2023 yılına kadar ise 1 Milyar TL'nin üzerinde kaynak harcanarak 81 ile Bilim merkezlerinin kurulması kararı alındı. Bu kapsamda Trabzon için bir çekim noktası oluşturacak Bilim Merkezinin eski fuar alanında yapılması planlanmaktadır. Merkez için görüş ve önerilerini almak için yapılan toplantıya katılan sivil toplum örgütleri ile meslek odaları temsilci ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise yaptığı konuşmada Bilim Merkezlerinin önemine değindi. Hacısalihoğlu, "Bilim Merkezinin kentimize kazandırılması için çalışma başlatan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu