Hıdırnebi Yayla Kent’te gerçekleştirilen sempozyuma katılanları ziyaret eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, çeşitli üniversitelerden gelen hocalar ve akademisyenlerle uzun bir süre sohbet etti.

Uluslar arası bir sempozyumun Trabzon’da ve özellikle bir yaylada düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenlerimizin eğitim gördüğü uluslar arası bir organizasyonun Trabzon’daki bir yaylada düzenlenmesi son derece önemlidir. Trabzon artık uluslar arası düzeyde organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ispatlamıştır” dedi.

Trabzon’umuz 4 bin yıllık geçmişinin yanında yeşili ve mavisiyle muhteşem bir il olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Sempozyum münasebetiyle ABD, İngiltere, Azerbaycan, İran, Tayvan, Güney Kore, Almanya, Suudi Arabistan, Hollanda gibi dünyanın dört bir yanından ilimize gelen misafirler, insan sevgisini ve uygarlığını yüreğinde taşıyan Trabzon’umuzun güzide insanlarıyla tanışma imkanına kavuşmuş oldular. Bu sempozyum münasebetiyle konuklarımız hem eğitim görecekler hem de Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından görme fırsatı elde etmiş olacak. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal ise, sempozyumda 20 çalıştay ve 252 sözlü bildirinin sunulduğunu kaydederek, “Sempozyuma ülke dışında 300’ü akademisyen ve 150’si öğretmen olarak 450 kişi katıldı. Ülke dışından 20 ayrı devletten 40 katılımcı olmuştur” ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Hasan Karal, sempozyumun gerçekleştirilmesinde verdiği desteklerden dolayı Vali Kızılcık’a plaket verdi.

3 günlük eğitimlerinin tamamlayan katılımcılar, Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Batum’a yapılacak geziyle ziyaretlerini noktalamış olacaklar.