Mavi Tur Genel Müdürü Raif Yazıcı, Suudi Arabistan-Riyad orijinli Bwani Al Jazire ve Alwan Al Majed isimli inşaat firmaları varisi ve yetkili müdürü Mohammed Al-Qussibaty ile ‘Mavi tur’ gezi teknesinde düzenlenecek olan "Riyah el Şimal" (Kuzey Rüzgarı) isimli kültür-eğlence programı için anlaştı. 

Araplar ve Türkler arasında köprü olacak

Trabzon’da tekne turizmini ‘’Kuzey Rüzgârı’’ adıyla yeniden şekillendirecek olan etkinlik hakkında Şamlı iş adamı Mohammed Al-Qussibaty şu açıklamalarda bulundu:

‘’Bu fikri İstanbul’da iş yaparken edindik, daha sonra Trabzon’da uygulama fikri aklımıza geldi ve Trabzon’a yatırım yapmaya karar verdik. Bu bizim Trabzon’daki ikinci işimiz inşallah hepsi yolunda gider.’’

Mohammed gemide yapacakları etkinliğin Arap ve Türk ortak etkinlikleri olacağını ve iki millet arasında köprü kurulacağını belirtti.

Kış için de planlarımız var

Şirketlerinin Türkiye’de faal olarak çalışmaya başlayalı bir yıl olduğunu belirten Mohammad, Trabzon’da kış için de planları olduğunu belirtti.

Aslen Şamlı, Riyad’da yaşıyor. Aslen Suriye Şamlı olan işadamı Mohammad, Suudi Arabistan Riyad’da yaşadığını ve Trabzon’a yatırım yapmadan önce şehir araştırması yaptığını kaydetti. İstanbul ve Bursa’yı daha önce ziyaret eden Mohammad, Ankara ve Trabzon’u yatırıma uygun gördüklerini, Trabzon’un değerlendirildi vurguladı.

Bir araya gelince her şey daha da netleşti

Trabzon’da deniz turizminde tecrübeli bir işletmeci olan Raif Yazıcı ise etkinlik hakkında şu sözleri aktardı:

‘’Trabzon’da deniz turizmini Mavi Tur ile başlattık ve bunu da çeşitlendirmek için farklı alanlar araştırırken arkadaşlarla bir araya gelmiş bulunduk. Bizim de aklımızda olan Araplara yönelik etkinlikleri yapabilme fikri arkadaşlarla oturunca daha da netleşti ve güzel olacağına inandık. 

Etkinlik içerisinde Türk ve Arap kültür oyunları tanıtılacağını belirten Yazıcı, eğlenceli programlar aynı zamanda yemekli iki, iki buçuk saatlik turlar da olacağını söyledi.

Trabzon'a kazandırılması gereken anlamlı bir faaliyet

Riyad firmalarının Türkiye ayağı olan ve yeni faaliyete geçen ‘Kuzeybatı Turizm Genel Koordinatörü Özge Oğuz, projenin iki taraf açısından da çok önem arz ettiğini, Trabzon’a kazandırılması gereken anlamlı bir faaliyet olduğunu vurguladı.  Türk-Arap ortaklığı ile gerçekleşecek ve yaz sezonu boyunca sürecek olan yeni projenin 16 Haziran'dan itibaren her gün saat 21.00'de başlaması planlanıyor. Acentalar, oteller, restoranlar vb. işyerleri ile anlaşma yapacak olan grup, özellikle yaz sezonunda yerli ve yabancı turist kitlesini hedefliyor.