Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi’nde açılan Trabzon Özel Boztepe Koleji, uyguladığı eğitim sistemiyle adından söz ettirmeyi başardı.

'Yaparak, yaşayarak öğretiyoruz’ anlayışıyla yola çıkan Trabzon Özel Boztepe Koleji öğretim kadrosu Finlandiya Eğitimini Trabzon’da büyük beğeni topladı.

Bir çok velinin merak ettiği eğitim sistemiyle ilgili Özel Boztepe Koleji Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Pınar Özdemir, Montessori eğitimiyle ilgili bilgiler aktardı.

MONTESSORİ İLE ÇOCUKLARIN YETENEKLERİ VE BECERİLERİ ORTAYA ÇIKIYOR

Montessori yöntemleriyle küçük yaşta çocukların yeteneklerini ve becerilerini ortaya çıkardıklarını anlatan Özdemir, ‘’ Montessori eğitimine göre her çocuk zekidir. Küçük yaşta doğru uyarılarla mantık yürütme, eleştirel düşünebilme potansiyeline sahip olurlar. Çocukların en iyi gelişim dönemi 6 yaşa kadar olduğu yaş dönemidir. Montessori eğitiminde çocukların eleştirel düşünceleri çok gelişir kendilerine güveni gelişir. Çocuklar soru sormaktan hiç çekinmezler. Sürekli sorarlar ve sürekli sordukları için öğrenirler. Montessori eğitimin en belirgin özelliklerinden birisi çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Biz çocuklara yaparak yaşatarak öğreteceğiz ve bu sayede öğrenmede kalıcılığı sağlayacaklar’’ dedi.

HER ÇOCUĞA AYRI ÖZEL EĞİTİM SİSTEMİ

Çocukların yeteneklerine ve ilgilerine göre eğitim sistemi uyguladıklarını söyleyen Özdemir, 'Klasik okullardan farkımız aslında bizde Milli Eğitim'e bağlıyız yani müfredatta hiçbir değişikliğimiz olmayacak. Sadece çocukların kendi bireysel özelliklerini ön plana alacağız. Yani çocukların yeteneklerine ve ilgilerine göre eğitim sistemi uygulayacağız. Çocukların öğrenme hızına göre eğitim sistemimiz olacak. Somuttan soyuta basitten zora doğru bir öğrenme sistemi uygulayacağız çünkü Montessori diyor ki çocuğun eline alamadığı bir şeyi çocuk kendi beynine de alamaz. Çocuğun öğrenmesi için önce eline alacak uygulayacak yaşayacak ve materyali tanıyacak sonrasında öğrenmeyi çocuk kendi kendine sağlayacak. Bu sayede çocuğun kendine olan özgüveni gelecek. Çocuk yapabildiği görecek ve yanlış bile olsa tekrar deneyecek ve bu sayede kendi yaptığını görünce kendine özgüveni gelecek’’ ifadelerini kullandı.

3-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

3-6 yaş arası çocukların Montessori eğitim sistemini alması gerektiğini vurgulayan Özdemir, ''Özellikle de 3-6 yaş arasındaki çocuklarda oluşmakta çocukların bu eğitimi alması önemli bir kazançtır’' dedi.

ÖZEL BOZTEPE KOLEJİ PANDEMİYE HAZIR

Özel Boztepe Koleji’nde pademiye yönelik önlemlerin alındığını söyleyen Özdemir, ''Okulumuz şuan pandemiye hazır bir şekilde ve tüm hijyen kurallarına uygun durumdadır. Sınıflarımız 10'ar kişilik ve 2 yabancı dilimiz olacak. Rusça ve İngilizce dil eğitimi vereceğiz. Çocuklarımızın yemekleri en hijyenik ve doğal şekilde olacak. Hiçbir şekilde katkı maddesi olmayacak ve kendi seçtiğimiz ve yetiştirdiğimiz ürünlerle kendimiz mutfağa gideceğiz’’ şeklinde konuştu.

MEB’İN MÜFREDATINA GÖRE EĞİTİM VERİLİYOR

MEB’in müfredatına göre hareket ettiklerini kaydeden Özdemir, ''Okulumuz Milli eğitim sistemine uygun bir eğitim vermektedir yani bizde de Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Hayat Bilgisi olacak. Yani diğer okullarda hangi dersler varsa bizde de onlar olacak. Sadece bizim eğitim sistemimiz ve öğretme sistemimiz farklıdır. Montessori eğitimiyle yaparak ve yaşayarak öğreteceğiz. Sürekli yazarak değil yazarak ve yaşayarak öğreteceğiz. Bizim müfradatımız Milli eğitim ile aynı olacak sadece eğitme yöntemimiz farklı olacak’’ dedi.

FİYATLAR DİĞER ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA GÖRE UYGUN

Özel Boztepe Koleji’nde fiyatların diğer özel eğitim kurumlarına göre daha uygun olduğunu söyleyen Özdemir, ''Fiyatlarımız için şunu söyleyebilirim diğer okulların fiyatlarının çok çok altındadır. Bunun nedeni Trabzon'da ilk defa açılan bir okuluz ve ilk defa böyle bir eğitim veren okuluz, bizim amacımız kendi eğitim sistemimizi ön plana çıkarmak ve herkesin bu eğitim sisteminden yararlanmasını istiyoruz. Bu nedenle fiyatlarımız piyasadaki diğer okullardaki fiyatların çok çok altındadır. Çünkü herkes bu eğitimden faydalansın, herkes gelsin, bütün çocuklarımız bu eğitimden faydalansınlar ve özgüvenli olsunlar’’ ifadelerini kullandı

ÇOCUKLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR, VELİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Eğitim gören çocukları yakından takip ettiklerini ve velileri bilgilendirdiklerini anlatan Özdemir, ''Çocuk Gelişim Uzmanı ve Ailesi Danışmanıyım her çocuğun gelişimlerini gerek haftalık gerek aylık olsun birebir değerlendireceğim ve çocuğun kendi gelişiminde gördüğüm olumlu, olumsuz yönlerini velileriyle beraber konuşacağız yani veliyle beraber olacağız. Bu gerekirse 3 günde 1 gerekirse haftada 1 gerekiyorsa ayda 1 ama tamamen çocuğun kendine ait özellikleriyle beraber olacak bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Çocukların gelişimlerini her alanda takip edeceğim. Dil gelişimlerini, sosyal gelişimlerini bütün gelişimlerini yakından gözlemleceğim bu konuda da bizlere güvenebilirsiniz’’ dedi.

Özel Boztepe Koleji’yle ilgili daha detaylı bilg için 0 462 321 02 61 numaralı telefondan ve www.trabzonozelboztepekoleji.com internet sitesinden bilgi alabilecekleri ifade edildi.