61SAAT HABER SERVİSİ

Konuyu bugün Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme taşıyan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Hazırbey Narlıbahçe 7 yıl önce kentsel dönüşüme alındı. Vatandaşlar bu konuda mustaripler. Buralarda TOKİ’nin bu kamulaştırma ile ilgili çalışması başladı mı? Büyükşehir Belediyesi şöyle bir durum arz etmiş. Burayı ada bazında yerli müteahhitleri sokup böyle bir düşüncenin olduğunu söylüyor… Ne aşamada? Veya burası kaldırılsın kentsel dönüşümden. Vatandaş müteahhitlerle anlaşsın hiç olmazsa yapsınlar. Ne satılabiliyor, ne de alabiliyor reel değerleri düştü” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Kentimizde eş zamanlı devam eden kentsel dönüşüm projeleri var. Bir kısım mahallelerde buna dönük ön çalışma söz konusu. İlin tamamını TOKİ’ye bırakmamak lazım. Hızırbey’de ziyaretlerimizde vatandaşın haklı olarak şu sorusuyla karşılaşıyorum. “Kiraya veremedim, satamadık. Tadilat da yapamıyorum..” İnşallah TOKİ ile önümüzde ki hafta ki ziyaretimizde son durumunu ve nihayetlendirilmesini konuşulacak.  Başlangıçta ahaliden kabul görmedi. Ondan sonra o yaklaşım değişti. Ama kamulaştırma ile o aşamaya geçildi ama nihayetinde belirsizliğin ortadan kalkması lazım. Trabzon’da ki iş adamlarımız yaparlar. Hem 1 Nolu Erdoğdu’da hem de Pelitli’de bu konuda arkadaşlarımızla istişare ettik. İşin tamamının TOKİ’ye bırakmayabilirsiniz. Maksat dönüşümü sağlamak” dedi. 

Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise, “Yakın bir tarihte bu meclisimizde konuşulmuştu. Vatandaşımıza karşı mahcubiyetimiz var. Sürekli TOKi ile konuşuluyor. TOKİ’nin ifadesi şu “Trabzon’da ki dönüşümler toparlandıktan sonra buraya geçmeyi düşünüyor” Mahcubiyet yaşanıyor. Müteşebbisler tarafından yapılması da onunla ilgili bazı yerler belirlemiştik geçmişte. Maşatlık’ta bir bölgeyi belirledik ama bir tane bina var. Yapılamadı. Trabzon’da bu kolay olmuyor ama TOKİ ne yapıyor daha temiz yapıyor. Şehirde bu işi daha fazla konuşup yol açmak lazım. TOKİ yoruluyor, vatandaş yoruluyor, belediye yoruluyor. Temennimiz o. Hep birlikte yapmak lazım” ifadelerini kullandı.