Kaya, "Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte yurdun her bir yerinden ve hemen her gün boğulma haberleri geliyor.Gencecik insanlarımız tedbirsizlik yüzünden boğuluyor.Her yıl deniz sezonunun açılmasıyla birlikte Trabzon ili olarak 30-40 canımızı denizlere veriyoruz. Oysa bu sorun alınacak basit tedbirlerle çözülebilecek bir sorundur. Birçok belediye bu sorunu büyük oranda çözmüştür!" dedi. 
Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan Kaya, "Buradan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunuyorum! Sizde bu artık tedbirleri artık alın! Gencecik canlarımızın denizlere kurban verilmesine mani olun!
Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi denize girilen alanları tespit edip bu alanlarda sezonluk görev yapan cankurtaranlar ve kurtarma ekipleri kurarak onlarca gencimizin ölümünü engelleyebilir.Bu can yakıcı ve sezonluk sorunu çözmek için belediye bünyesinde çalışan ve bu konuda cankurtaran olarak eğitim alan ve boğulma vakalarında ilk yardım uygulayabilme becerisiyle donatılanpersonel görevlendirmeleriyle bu sorun çözülebilir" dedi. 
Trabzon'da plaj olmadığına da dikkat çeken Kaya, "Zaten Trabzon’umuzda plaj yok denecek kadar az. Denize girilen alanlar belli ve çok aza sayıda.Buralarda eğitimli cankurtaran personelli bulundurarak,bu alanları emniyet şeritleri ve mantarlarla çevirerek birçok can kurtarılabilir.
Boğulma vakalarında cankurtaran olarak görev yapacak ve ilk yardım müdahalesi yapabilecek personel istihdamı ile her yıl 30-40 gencimizi boğulmaktan ve ölümden kurtarabilecek bu uygulamanın vakit geçirilmeden başlatılması gerekiyor.
Olası boğulma vakalarına karşı gün boyu vatandaşların denize girdiği alanlarda hazır bekleyecek bu personeller sayesinde birçok canı kurtarabiliriz. Bir canı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak değil midir?
O halde, en önemli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olan yöneticilerimizi bu konuda acil olarak göreve çağırıyorum.Artık sahillerimizdeboğulma vakası olmasın, canlar yanmasın istiyorum" dedi.