Trabzon’da orman köylüsü yüzlerce vatandaş adına evrak düzenleyerek ormandan kesilen ağaçları satıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan kişi sayısı 29’a yükseldi.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 aydır süren teknik takip sonucu jandarma ekipleri il merkezi ile Tonya, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir ilçelerindeki orman işletme şeflikleri ile Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu 19 ayrı noktaya bu sabah yaklaşık 200 jandarma görevlisinin katılımı ile baskınlar düzenledi.

Polis eşliğinde Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü'ne de giden jandarma ekipleri ise burada görevlilerin ifadesine başvurdu ve suç unsuru aradı. Yaklaşık 4-5 saat süren operasyon sonrasında çok sayıda belgeye ve bilgisayar kasasına el konuldu.

Düzenlenen operasyonlarda ormandan kesilen ağaçları sahte belgeler düzenleyerek satıp haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli bir müdür yardımcısı, 10 memur ve bir köy muhtarı olmak üzere toplam 29 kişi gözaltına alınırken, bu kişiler “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak, resmi evrakta sahtecilik ve orman kanununa muhalefet etmek’le suçlanıyor. Bu kişilerin, ormanlardan kestikleri ağaçları sahte belgeler düzenleyerek piyasa sattıkları ve haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü.

Öte yandan usulsüzlüklerin Vakfıkebir ilçesinde bir orman köylüsünün yaklaşık 10 ay önce Orman İşletme Şefliği’ne giderek yaylaya yapacağı ev için ağaç almak istemesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Orman köylüsünün kendisine verilen “Sen ağaç ihtiyacını aldın” cevabı üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe ile başvurduğu ve ardından da yaklaşık 10 ay süren teknik takip başlatıldığı öğrenildi.